Motorola krever iPhone-stans

Motorola krever iPhone-stans

Patentkrigen mellom mobilprodusentene fortsetter. Nå har Motorola saksøkt Apple.

Motorola har levert to søksmål og en klage til USAs internasjonale handelskommisjon, ITC, der selskapet hevder at en rekke produkter fra Apple bryter med Motorolas patenter.

Ifølge Motorola har Apple brutt totalt 18 av deres patenter. Patentene dreier seg om ulike teknologier for kommunikasjon over mobiltelefoner, samt flere ulike funksjoner for smarttelefoner, og er ifølge Motorola blitt brukt ulovlig i produkter som iPhone, iPad, Mac, MobileMe og App Store.

Motorola har bedt ITC om å stoppe all import av produktene som bryter mot Motorolas patenter.

- Motorola har utviklet og oppfunnet titusenvis av teknologier for mobiltelefoner og smarttelefoner. Vi lisensierer disse teknologiene til selskaper som vil bruke dem. Vi hadde lange diskusjoner med Apple rundt dette, men Apple nektet å betale for lisensene, sier Kirk Dailey, sjef for Motorolas patentavdeling, i en pressemelding.

Apple har foreløpig ikke kommentert Motorolas anklager.

I forrige uke sendte Microsoft inn et søksmål mot Motorola for brudd på ni patenter. Apple er allerede saksøkt av både Nokia og HTC. Det har nesten blitt umulig å følge med på hvem som har saksøkt hvem i mobilbransjen for tiden. En grafisk oversikt over pågående søksmål kan du se nedenfor:

Komponenter