MS Office for iPad er lansert

MS Office for iPad er lansert

Word, Excel og PowerPoint gratis for nedlasting.

Katten er ute av sekken. Torsdag lanserte Microsofts nye sjef, Satya Nadella, Office for iPad.

Og med dette finnes nå iOS-versjoner av Word, Excel, PowerPoint, Lync, OneNote, OneDrive, Outlook Web App og Office365Admin for den største nettbrett-platformen - gratis.

Nå skal det sies at det som kalles Office for iPad ikke er helt det samme som du kanskje er vant til fra før. For det første er det ikke en stor pakke - du må laste ned de tre appene individuelt.

For det andre har de litt mer begrenset funksjonalitet enn sine skrivebords-storebrødre. Ikke så rart, kanskje. Men det er forbløffende mye funksjonalitet i appene Word og Excel, der du både kan skape og redigere dokumenter. PowerPoint for iPad brukes mer til direkte presentasjoner.

Word for iPad tillater også samarbeid på delte dokumenter via OneDrive, og Excel for iPad har et snedig numerisk tastatur som kan kalles opp.

Appene er gratis å laste ned og kan åpne og fremvise eksisterende dokumenter, men det forventes at du abonnerer på Office365 Home Premium eller Personal for å kunne skape nye.

Visuelt er appene veldig like de nye skrivebords-versjonene, og også nett-appene - og det er de samme filformatene benyttes på tvers av platformer.

Du kan laste ned appene gratis fra iTunes AppStore her: Word , Excel og PowerPoint .

Via Macworld.com