Multitasking for alle i iPhone OS 4.0

Multitasking for alle i iPhone OS 4.0

RYKTE: Neste versjon av iPhone-operativsystemet kommer med fleroppgavekjøring for alle programmer.

AppleInsider rapporterer at en usedvanlig pålitelig kilde hevder at Apple i versjon 4.0 av iPhone OS har funnet en måte å løse problemet med å tilby multitasking til tredjepartsprogrammer som krever det.

iPhone OS 3.0 har i prinsippet støtte for multitasking, men ikke fullt ut i praksis. Programmene som følger med iPhone, kan kjøre i bakgrunnen, og rent teknisk kan tredjepartsprogrammer det også. Apple har imidlertid valgt å ikke tillate andre å bruke funksjonaliteten, mye grunnet ytelse og sikkerhet. Blant annet vil batteriet gå tomt for strøm enda raskere enn det gjør i dag. De sikkerhetsproblemene som har vært rapportert rundt iPhone, har stort sett dreid seg om såkalte «jailbrakede» iPhone-er der multitaskingen har fungert.

Apples midlertidige løsning har vært push-oppdateringer, noe som brukes i blant annet Facebook-applikasjonen og flere chatteprogrammer. Dette har imidlertid ikke vært et godt nok alternativ for programmer som Spotify, som naturlig nok ville fungert optimalt om det kunne ligge i bakgrunnen og spille musikk mens man for eksempel surfet i Safari.

iPhone OS 4.0 er ventet til sommeren i forbindelse med den store utviklermessen WWDC i San Francisco.

Les om: