MultiTouch på stereoider

MultiTouch på stereoider

VIDEO: Dersom du liker MultiTouch-bevegelser i de bærbare fra Apple, viser vi deg her hvordan du kan spesial-konfigurere disse for hvilket som helst program.

Helt siden Apple introduserte MultiTouch gestures - fingerbevegelser - i den store styreflaten på MacBook Air, har Apples bærbare hatt denne funksjonen. Nyttige som disse fingerbevegelsene er, har de likevel dessverre vært begrenset til utvalgte Apple-programmer.

Safari støtter blant annet MultiTouch samt iPhoto. Men hva med programmer som ikke har sitt opphav hos Apple?

MultiClutch

Det er her tredjepartsprogrammet MultiClutch kommer inn i bildet. Muligens et noe uheldig navnevalg, men programmet har uansett sin nytteverdi. For du kan ikke bare konfigurere MultiTouch-bevegelser i programmer som ikke har støtte for disse fra før - du kan også velge blant en rekke nye bevegelser som ikke Apple har kommet med. Eksempelvis en combo av to forskjellige gestures. Og disse kan innstilles på program-basis, slik at samme bevegelse kan ha forskjellig funksjon i ulike programmer.

Det er ikke så enkelt å forklare dette skriftlig, så vi henviser i stedet til en video-demonstrasjon foretatt av Macworld.com-redaksjonen i USA. Der har de tatt programmet i nærmere øyesyn. MultiClutch er i beta, og er gratis - du kan vurdere å donere. Programmet kan lastes ned her .

Les om:

Komponenter