Musikk og 3D på Cebit

Musikk og 3D på Cebit

It og musikk, 3D for foretningslivet og en vandring i gode ideer er noe av det nye som kommer på Cebit.

Cebit er fortsatt verdens største treff for den digitale industrien og tiltrekker seg tusenvis av aktører innenfor IT-bransjen. Årets arrangement går av stabelen mellom 2. og 6 mars. Temaet for årets avvikling er "en sammenhengende verden". Arrangørene tar sikte på å demonstrere hvordan businesskonsepter som vektlegger digitalisering og nettverksarbeid vinner terreng i de fleste av livets aspekter.

Spania er valgt ut som partnerland for i år. Mer enn 70 spanske selskaper er representert under messen og den tyske rikskansler Angela Merkel og den spanske statsministeren H. E. José Luis Rodríguez Zapatero vil åpne CeBIT første mars.

Amazon og Flickr

På konferansen Cebit Global Conferences vil mer enn 30 store profiler fra bransjen holde foredrag. Blant dem er Flickr-gründer Stewart Butterfield, markeds- og kommunikasjonssjef i IBM Jon Iwata og visepresident i Amazon Dr. Werner Vogels. Konferansen vil vare fra 2. til 5. mars. 6. mars blir holdt av til en diskusjon om brukermønstre i musikkbransjen. Dette er nytt av året; CeBIT tar sikte på å bli et toneangivende musikkbransjetreff med henblikk på å forene musikk og IT i enda større grad. Store og små selskaper, artister, musikkmedia og programvareutviklere er invitert til Cebit Sounds! som foruten stands og paneldiskusjoner vil by på flere liveopptredener.

Nettpromenade

CeBIT har også en egen hall tilegnet Open Source-programmer i år. Der vil blant annet Mozilla sponse en lounge hvor ikke-kommersielle prosjekter får vist seg fram. Her vil også Linux New Media Awards bli delt ut, torsdag 4. mars.

Etter et vellykket forsøk i 2009, fortsetter CeBIT med Webciety-konseptet sitt. I stedet for tradisjonelle stands vil selskapene her ha ulike "baser", hvor de får vist fram konseptene sine ved hjelp av bilde og lyd. Slik skapes en slags nettpromenade - et messeområde der man kan vandre mellom små og store aktørers nyeste ideer.

Manglende norsk deltagelse

Også nytt av året er plattformen Broadband World, som retter fokuset mot behovet for kjapp internettilgang, og Next Level 3D, en platform hvor nye 3D-løsninger blir presentert for kino, bedrift og hjemmebruk. Presentasjonen vil vise hvordan 3D blir stadig vanligere i sektorer som spenner fra arkitektur til medisinutdanninger.

Innovasjon Norge informerer om at de i likhet med i fjor ikke har fått til å komme seg til CeBIT. Tidligere har Hilde Magnussen i Innovasjon Norge gått ut og sagt at det er vanskelig å få til norsk deltagelse på internasjonale IT-messer, sammenlignet med erfaringer fra andre sektorer. Hun tilføyer imidlertid at de satser på deltagelse neste år.

For dere som ikke tar turen i år finnest det likevel et tilbud. Nytt av året er blant annet nettsiden Push Your Business hvor hjemmesitterne får tilgang til bakgrunnsartikler og intervjuer fra messen.

I morgen, fredag, avslører IT-Bransjen hvem som blir vinneren av en tur for to til Cebit. Vinneren blir trukket ut blant alle våre registrerte brukere.