Myst for iPhone er klar

Myst for iPhone er klar

Et av tidenes mest solgte dataspill er nå sluppet til iPhone.

Den gamle klassikeren Myst, som opprinnelig ble utgitt i 1993, var det mest solgte dataspillet noensinne, før det ble slått av The Sims i 2002. Nå er spillet kommet til iPhone og iPod touch, og du kan kjøpe det på App Store for bare 35 norske kroner.

Det er en grei pris å betale for et legendarisk Mac-spill, men - spillet er på hele 730 megabyte. Ettersom du først må kopiere over installasjonsfilen til telefonen, kreves det totalt 1,5 gigabyte ledig plass når du skal installere det. Spillet må også lastes ned via trådløst nettverk, noe som tok rundt tre kvarter da vi lastet det ned.

LES OGSÅ:

World of Warcraft på iPhone?

Ifølge selskapet bak spillet, Cyan Worlds, er alle deler av originalspillet også med i iPhone-versjonen. Bildekvaliteten skal til og med være høyere enn før. I tillegg lagres stedet du befinner deg i om du går ut av spillet eller om noen ringer.

Det som gjorde Myst så populært for over 15 år siden, var den unike og mystiske stemningen man ble satt i. Til å begynne med får spilleren veldig lite informasjon om hvordan spillet fungerer. I stedet må spilleren finne ut hva som egentlig skal gjøres ved hjelp av ledetråder og logisk tenkning.

Les mer om Myst på iPhone hos Cyan Worlds.

Gå til 9to5Mac for å se en video av spillet.

Komponenter