Mystiske feil på de nye iMac-ene

Mystiske feil på de nye iMac-ene

Fortvilte kunder rapporterer om sprukne skjermer og døde maskiner.

Apple oppgraderte nylig iMac-serien, som er tilgjengelig med skjermer på hele 27 tommer og med Intels kraftige Core i7-prosessor med fire kjerner.

Toppmodellen er en skikkelig kraftplugg, men nå meldes det at de nye maskinene skaper problemer for brukerne. Apples diskusjonsforum er i ferd med å fylles opp av rapporter om maskiner som leveres med skader på skjermen eller maskiner som er helt døde ved ankomst. Til og med teknonettstedet Engadget har fått en testmodell som ikke ville starte.

Skylder på innpakningen

Ifølge Engadget er det mest utbredte problemet at skjermen er sprukket nederst i venstre hjørne. I tillegg har flere kunder fått tilsendt maskiner som rett og slett ikke fungerer. Det er først og fremst modellene med firekjerners prosessor som er "dead on arrival", skriver vårt svenske søstertidsskrift Computer Sweden.

- Det ser ikke ut til å være skader på isoporen eller esken, så det må være en svakhet i skjermen og hvordan de pakkes i eskene. Forhåpentligvis vil Apple forbedre innpakningen på de større iMac-ene, ettersom jeg må vente flere uker på en ny maskin, skriver en fortvilt iMac-kunde i en av diskusjonstrådene på Apples forum.

Test:

Den nye 21,5-tommers iMac

Får tilsendt nye Mac-er

En rekke andre forumbrukere ser også ut til å ha problemer med flimring på 27-tommerene. Problemet ser ut til å oppstå helt sporadisk, og feilen begynner typisk å vise seg etter noen dager. Det er ikke kjent hva som er årsaken til noen av problemene nevnt ovenfor. De fleste av kundene på Apples forum ser ut til å ha fått erstattet sine ødelagt maskiner. Macworlds 27-tommer iMac med Core i5-prosessor ble for øvrig levert helt uten problemer.

27-tommer iMac med 2,8 gigahertz Intel Core i7-prosessor koster 17 190 kroner inkl. mva fra nettbutikken til Apple. i5-varianten på 2,66 gigahertz koster fra 15 490 kroner inkl. mva. Den billigste iMac-en med 21,5-tommers skjerm koster fra 9 490 kroner.

Har du kjøpt deg ny iMac og opplever problemer med maskinen? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Les om:

Komponenter