Nå får du tv på iPhone

Nå får du tv på iPhone

Med et dedikert oppsett hjemme kan du nå se tv på iPhone - hvor enn du er i verden.

Mens TV2, TV3 og NRK prøver å mobilisere (skjønner?) for deres mobil-tv-standard DMB - der kun et begrenset antall mottakere er tilgjengelig for rundt 2500 kroner - går Elgato helt nye veier. Med en Mac, en iPhone og en TV-tuner er du på luften.

EyeTV

Har du en Elgato EyeTV tv-tuner for Mac-en med den medfølgende programvaren EyeTV 3.2 installert, trenger du bare programmet EyeTV for iPhone for å kunne ta imot tv-signaler på mobilen. Og da snakker vi både om live-tv i tillegg til opptak og EPG. Dessuten kan vertsmaskinen hjemme hos deg fjernstyres fra iPhone for å ta opp programmer.

Hjemme

Det enkleste oppsettet er over WiFi i et hjemme-nettverk. Både opptak og live-signaler tas inn på mobilen. Og via den elektroniske programguiden EPG kan tv-kvelden planlegges på pendlertoget hjem. Også opptak kan fjernstyres, og også dette programmet kan redigeres fra telefonen.

Ute

I tillegg er det mulig å konfigurere din ruter for strømming over nettet når du befinner deg utenfor ditt eget nett. En forutsetning for dette er den dynamiske IP-adressatorfunksjonen ‘My EyeTV’, som er en del av programvaren EyeTV 3.2.

Den fungerer som en erstatning for en statisk IP-adress, slik at telefonen finner hjemmemaskinen. I tillegg vil programmet automatiske åpne opp relevante porter i rutere som støtter UPnP- eller NAT-PMP-protokoller. Dette kan sannsynligvis også gjøres manuelt av personer med litt datakyndighet.

Systemkrav

Systemkrav er en iPhone eller iPod Touch med OS v3.0 eller senere. En Mac med Intel Core 2 Duo-prosessor, EyeTV 3.2 og en kompatibel TV-tuner, og selvfølgelig trådløs nettforbindelse og tv-signaler.

Nedlasting

Du kan lese mer om EyeTV for iPhone hos Elgato her. EyeTV for iPhone koster 29,- kroner på iTunes AppStore her. Video-demo under.

Priseksempel på en EyeTV-tuner er EyeTV Hybrid til vel 1100 kroner. Enheten, som ser ut som en litt stor minnepinne, kan håndtere både analoge og digital tv-signaler, blant annet via kabel-tv.

PS: Det skal bli interessant å følge med på reaksjonene til kringkasterene om legaliteten rundt dette. Du er på egen hånd, med andre ord...

Les om: