Nå har 100 000 nordmenn iPad

Nå har 100 000 nordmenn iPad

Det lå mange iPad-er under norske juletrær i år, viser nye tall fra Finn.no.

Den norske lanseringen av iPad var godt timet med julesalget. På bare én måned har antall unike iPad-brukere doblet seg, rapporterer digi.no.

Nå er det over 100 000 personer som bruker iPad til å surfe med her til lands, ifølge ny statistikk.

- Desember er alltid en slapp måned for FINN.no trafikkmessig, men vi var spent på hva som ville skje med trafikken på de «nyere» kanalene; mobil og lesebrett. Mobil klarte å holde november-tallene, mens lesebrett – i praksis iPad – eksploderte etter julaften, skriver Finn.no i et blogginnlegg.

Les også:

Store forventinger til iPad

Fra 50 000 til 100 000

Finn.no har jevnlig rapportert antall unike iPad-brukere siden den ble lansert i april i fjor, og i november lå altså tallet på 50 000.

Den 30. november ble tavle-pc-en offisielt lansert her til lands, men det var usikkert hvor mange kjøpere som kom til å løpe til butikkene ettersom det allerede var så mange som hadde skaffet seg en fra utlandet eller via gråimport.

Hos VG kan de fortelle om lignende tilstander, ifølge digi.no.

- Trafikken har vokst med rundt 50 prosent fra før jul, så mange har fått seg iPad til jul. Det er imidlertid vanskelig å gi et eksakt tall for antallet iPad-er, sier daglig leder Tor Jacobsen i VG Mobil til digi.no.

Mange nordmenn vurderer nettbrett

Aftenposten la i går frem en undersøkelse hvor det kom frem at rundt 900 000 nordmenn vurderer å kjøpe et nettbrett i løpet av året.

På spørsmålet «Vurderer du å kjøpe lesebrett som for eksempel iPad, Samsung Galaxy eller Amazon Kindle i løpet av neste år?» svarte fem prosent av de spurte, altså tilsvarende i underkant av 250.000 på landsbasis, at de allerede har kjøpt.

Salgssjef i Eplehuset, Erlend Larsen, sier til digi.no at han tror det er realistisk at bare iPad alene kan runde 900 000 enheter i Norge allerede i år.

Les om: