Nå er iOS 4.2 her

Nå er iOS 4.2 her

Endelig får iPad alle de samme funksjonene som iPhone.

Mandag kveld klokken 19 norsk tid blir iOS 4.2 endelig klar for nedlasting, rapporterer amerikanske Macworld.

Oppdateringen kommer med nye funksjoner for både iPhone og iPad, selv om det er sistnevnte som får aller mest oppmerksomhet.

iOS 4.2 er første iOS-versjon som samler alle Apples mobile enheter under et felles operativsystem.

Se video:

Hva er nytt i iOS 4.2 for iPad?

iPad får multitasking

I juni ble iOS 4.0 lansert for iPhone - da kunne endelig iPhone-brukere kjøre tredjepartsprogrammer i bakgrunnen. Mapper for bedre organisering av apps ble også introdusert.

Med iOS 4.2 kommer all denne funksjonaliteten også til iPad. Oppdateringen er derfor svært etterlengtet blant iPad-brukerne, som det sies å være opptil 50 000 av i Norge allerede.

En annen spennende nyhet hva gjelder iPad er støtte for norsk og norsk tastatur. Med norsk tastatur er det mest sannsynlig duket for den offisielle lanseringen av iPad her til lands. Det ryktes at norgeslanseringen vil skje i løpet av denne uken.

Trådløse utskrifter og musikk

Den ene store nyheten for alle iOS-brukere er AirPlay, en funksjon som gjør det mulig å streame musikk, video og bilder over trådløst nettverk til produkter som støtter denne teknologien, for eksempel Airport Express eller Apple TV. Teknologien er ikke kun forbehold Apple-produkter. Det har allerede begynt å komme en del tredjepartsmaskinvare som støtter det man håper på blir en utbredt standard.

AirPrint er den andre store nyheten, som gjør det mulig å skrive ut dokumenter trådløst fra iOS-enheter til skrivere som støtter denne funksjonen. For øyeblikket er det kun en håndfull skrivere fra HP som støtter dette.

Apple har også gjort funksjonen Find My iPhone - som gjør det mulig å spore opp en forsvunnet iPhone på nettet - gratis. Funksjonen er tilgjengelig som en applikasjon på App Store, og er også tilgjengelig for iPad og iPod touch. Frem til nå har denne vært forbeholdt brukere av Apples onlinetjeneste MobileMe.

Les også.

BILDESERIE: Slik fungerer iOS 4

Last ned via iTunes

Ifølge Apple kommer iOS 4.2 med over 100 nye funksjoner. iOS 4.2 er kompatibelt med alle eksisterende iOS-enheter unntatt den opprinnelige iPhone og førstegenerasjons iPod touch.

Noen av funksjonene, blant annet multitasking, vil ikke fungere på eldre enheter, deriblant iPhone 3G og andregenerasjons iPod touch. Operativsystemet oppdateres via iTunes.

Macworld.no har ikke fått bekreftet om at oppdateringen er tilgjengelig i Norge samtidig som i USA, men det pleier som regel å være tilfellet.

Les om:

Komponenter