Nå kan du få Linux på iPad-en

Nå kan du få Linux på iPad-en

Entusiaster lurte Linux inn i den lukkede Apple-verdenen.

Utviklere fra «Idroid»-prosjektet har klart å få Linux til å kjøre på Apples bærbare dingser. Prosjektet er i regi av entusiaster i åpen kildekodemiljøet, som mener Appes iOS blir bedre av å få portet Linux og varianten Google Android OS til seg.

Detaljene kommer

En kvitring fra Patrick Wildt, en av utviklerne i Idroid, lenker til et bilde av en iPad med Linux-kommandolinjeskjermbilde. Det er foreløpig ingen detaljer om hvordan selve tilpasningen, «hacket», er gjort.

Dette er litt av en dobbeltseier for prosjektet. Det har vært en stor utfordring å ta i bruk maskinvare som kjører med A4-prosessorene Apple bruker i smarttelefon og nettbrett. Enhetene har vært beskyttet mot såkalt «jailbreaking», en måte å tilpasse smarttelefonen der innebygde sikkerhetsmekanismer brytes.

Snart med neste versjon

Foreløpig er det heller ikke snakk om å få en fullt ut kjørende Linux-versjon med grafisk brukergrensesnitt. Men Idroid-prosjektet har nå gått løs på årets tapping av Apple-nettbrett, og skal forsøke å få til det samme med den som med forgjengeren, melder amerikanske PC World.

LES OGSÅ:

Nyttig Linux på minnepinne