Nå kommer fleksi-skjermene

Nå kommer fleksi-skjermene

To av verdens største skjermprodusenter har lansert bøybare fullfarge-skjermer. Se bilder og video.

Sony avduket sin prototype torsdag denne uken, og lanserte en imponerende video som viser at skjermen blir bøyd i en halvsirkel mens den fremdeles viser en levende video.

Skjermen på 2,5 tommer har en oppløsning på 160x120 piksler som gjør den litt større enn en typisk mobiltelefon-skjerm, med litt lavere oppløsning.

Skjermen fra LG.Philips LCD er litt større, 4 tommer i diagonal bredde, og den har høyere oppløsning, 320x240 piksler. LG viste kun frem bilder av skjermen, ikke video som konkurrenten Sony.

SE FLERE BILDER AV OLED-PORODUKTENE

Flere gode egenskaper

Vanlige flatskjermer lages på tynne lag av glass, mens de nye skjermene fra Sony og LG Philips lages av tynne lag av henholdsvis plast og metall. Det gjør dem bøybare, men skaper også nye problemer som å holde bildet på linje og fullt operativt når skjermen bøyes.

Videoen fra Sony viser at det forekommer dårlig pikselering og andre problemer.

Ingen av selskapene har kommet med en dato for når de tror disse skjermene kommer i salg, men ifølge analytiker Paul Semenza i Isupply, kan de mest ivrige kundene være interessert i dem av andre årsaker enn bøybarheten.

- Det som ofte blir glemt er at disse skjermene også er hardføre og lette, og dette er verdsatte egenskaper, sier Semenza.

Bruker mindre strøm

Sony ser på OLED-teknologien som viktig for fremtidige produkter og legger inn store ressurser i forskning og utvikling på skjermer som de nå har vist frem.

OLED-skjermene skiller seg fra dagens LCD (liquid crystal display) og PDP-skjermer (plasma display panel) på den måten at OLED-skjermene bruker et organisk materiale som lager sitt eget lys, slik at bakbelysning blir overflødig. Det betyr at skjermene bruker mindre strøm og kan lages enda tynnere.

OLED håndterer også raske bilder bedre og gir god fargegjengivelse.

SE FLERE BILDER AV OLED-PRODUKTENE

Les om: