Nå kommer Outlook for Mac

Nå kommer Outlook for Mac

Microsoft vraker Entourage til fordel for Outlook i nye Mac-Office.

Mac-utgaven av Microsoft Office har for tiden epost-programmet Entourage inkludert. Men neste år vil Outlook følge med i stedet.

Det er godt nytt for Mac-elskere i Microsoft-dominerte selskaper. Entourage har ikke vært helt tipp topp på synkronisering mot Exchange-server. For eksempel har det ikke vært mulig å synkronisere oppgaver og notater.

I tillegg har Entourage slitt med å håndtere kompleks HTML-kode. Det har gått greit å lese, men å videresende slik epost har ikke vært helt uten komplikasjoner, ifølge Wikipedia. Det har også vært flere andre begrensninger.

Bytter pakker

Men nå skal altså integrasjonen Mac-integrasjonen mot Exchange bli bedre. I tillegg skal Mac-Outlook være kompatibelt med Windows-Outlook.

- Dette grepet vil gi bedriftsbrukere av Mac-versjonen til Office-pakka mer av de samme funksjonene Office-brukere i Windows har, sier Eric Wilfrid, bestyrer i Microsofts bedriftsenhet for Mac, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Det skjer samtidig endringer i hele Office-segmentet for Mac. Programvaregiganten vil slippe en ny pakke Office 2008 rettet mot bedriftssegmentet, som vil erstatte både nåværende standardutgaven av Office 2008 for Mac, i tillegg til den såkalte «Special Media Edition». 15. september kommer den nye bedriftsrettede pakka.

Det ser imidlertid ikke ut til at Outlook blir en del av den nyslupne Office 2008. Dermed blir datoen for Mac-Outlook datert til Offices neste versjon, som kommer mot slutten av 2010.

Potensielt for sent

Strategi- og analysedirektør i selskapet Interpret LLC, Michael Gartenberg, mener det er viktig for Microsoft å lage en mer Windows-aktig Office for Mac for å bli vurdert seriøst av bedriftsbrukere.

Verdt å nevne er det likevel at neste Mac Os X, Snow Leopard, vil inkludere innebygd støtte for Exchange-server. Dermed kan brukere benytte Apples egne programmer til formålet. Gartenberg tror dermed Microsofts Outlook-grep kan være «for lite, for sent».

- Apple går etter bedriftsbrukere med innebygd Exchange-støtte. Det er fortsatt noen ting Outlook kan tilby som Apples Exchange-integrasjon muligens ikke kan tilby – det gjenstår å se. Men det kommer mer enn et år etter Snow Leopard, og det gir Apple en god slump tid til å spre Mac-evangeliet til folket.

Les om:

Komponenter