Nå kommer spesial-apps for iPad

Nå kommer spesial-apps for iPad

Utviklerene har begynt å lansere iPad-spesifikke programmer.

Noen var muligens bekymret for om iPad ikke skulle bli til annet enn en forvokst iPhone, der programmene bare ble skalert opp for å fylle den store skjermen. Men nå har utviklerene for alvor begynt å komme på banen med helt nye programmer som virkelig utnytter den nye formfaktoren. Her er noen.

Les også:

Alt klart for iPad-programmer

Zinio og multimedia-tidsskrifter

Tidsskrifter er det mange ser for seg kan få en form for digital renessanse på iPad. Nå er det strengt tatt ikke så dårlig stelt med den bransjen. Men en iPad gir likevel anledning til å utvide det man leverer av innhold, for eksempel multimedia-innhold og ikke minst lenker, oppdateringer og sosiale nettverks-aspekter.

Utvikleren Zinio, som fra før av tilrettelegger for digital fremvisning av tradisjonelt magasin-innhold, er på banen med en iPad-versjon av deres Zinio Reader. Zinio er allerede representert på iPhone, men nå ser man for seg langt mer interaktivt innhold. Nederst på siden vil du finne en video-demonstrasjon av hvordan man ser for seg et digitalt dameblad.

Tegneserier

En annen no brainer er tegneserier. Fra før av finnes allerede tegneserieleseren Comic Zeal for iPhone - og nå kommer den også for iPad med versjon 4. Først og fremst er det den store skjermen som utgjør forskjellen, men man har også spesialtilpasset navigasjonen med tanke på hvordan man holder en iPad. Derfor er navigasjonsknapper flyttet til toppen av skjermen.

Musikkprogrammer

Programmer for musikkproduksjon har allerede blitt en egen nisje innen iPhone-verdenen. Og det er ganske imponerende hvor mye lyd som egentlig kan lages i en så liten dings. De tyske utviklerene bak Midipad gjør nå iPad-en til en MIDI-kontroller.

Les også: Rå looper for iPhone

Da kan du kontrollere instrumenter som synthesizere og annet med riktig grensesnitt. Midipad kan også styre effekter, en sequencer og et 8-spors miksebord. Eller den kan gjøres om til to DJ-decks, i "party modus". Dette vil gi live performance en helt ny dimensjon.

Vi kan nesten ikke vente til iPad kommer til Norge!

VIV Mag Interactive Feature Spread - iPad Demo from Alexx Henry on Vimeo.

Les om:

Komponenter