Nå kommer telefon-spillkontrollene

Nå kommer telefon-spillkontrollene

IOS 7 har støtte for gamepads. Er dette Logitechs nye Iphone-tilbehør?

Nytt i iOS 7 for iPhone, iPod Touch og iPad er innebygget støtte for gamepads.

Med dette blir en stor spillplatform enda bedre, for nå kan man altså benytte seg av tredje-parts maskinvare-kontrollere for å styre spill med støtte i selve operativsystemet.

Det finnes enkelte tilløp til spill-kontrollere for iOS-platformen fra før - mest nevneverdig er kanskje kit-et som lar deg gjøre om en iPad til en miniatyr-arkademaskin for å spille Pac-Man.

Men disse løsningene har tydd til hacks og andre fiffige måter å omgå og adressere maskinvaren på, med variabelt hell. iOS har vokst seg stor som spill-platform spesielt innen casual gaming, det vil si enklere spill av tidsfordriv-varianten.

Men også mer omfattende spill med konsoll-kvalitet, som Infinity Blade III og Need for Speed finnes - og imponerer. Koble disse trådløst mot en Apple TV og en flatskjerm, så har du like mye spillkraft i en iPhone som i en litt eldre konsoll.

Og nå ser det altså ut til at også de store hardeware-produsentene kommer med kontrollere for iOS. Det ble lekket bilder av en slik på nett, angivelig fra selveste Logitech.

Oppsettet er kjent, med D-pad og fire input-taster merket X,Y,A,B. Bildet viser en iPhone 5, så det er grunn til å tro at man trenger en slik eller nyere med Lightning-kontakt (som kanskje også er strømkilden til selve kontrolleren).

Dersom den ikke er for tung og også god å holde i så ser dette ut som en vinner. Og forutsatt at den er responsiv uten merkbar latency. Så da håper vi bare på at Nintendo inser at slaget er tapt og lanserer Super Mario for iOS?

Via Ultralinx og @evleaks

Komponenter