Nå er Lenovo verdens største

Nå er Lenovo verdens største

Ny undersøkelse vipper HP av pinnen som størst på pc.

En undersøkelse i regi av Gartner fastslår at Lenovo nå har vippet HP av pinnen som verdens største produsent av pc-er.

I analysen fremgår det at Lenovo passerte HP i tredje kvartal i en periode som ble preget av svekket økonomi og økt press fra mobile enheter.

Lenovo eneste med vekst

Av de fire, store pc-produsentene, var det kun Lenovo som leverte vekst i antall leveranser i den aktuelle perioden. Selskapet satt igjen med en vekst på 10 prosent til 13,77 millioner enheter, hvilket gir Lenovo en markedsandel på 15,7 prosent, ifølge Gartner-analysen.

HP nr. 2

For HP ble det levert 13,55 millioner enheter, tilsvarende en andel på 15,5 prosent av markedet. Dell inntar tredjeplass med et fall på 13,7 prosent i leveransene til 10,5 prosent av markedet.

Tallsprik

Rangeringen av pc-produsentene avhenger imidlertid av hvilken undersøkelse man legger til grunn. Tidligere denne uken ble en tilsvarende undersøkelse i regi av IDC frigitt. Denne viste til sammenligning at HP klamrer seg til toppen med 13,95 millioner solgte pc-er, mot Lenovos 13,82 millioner pc-er.

Ikke overraskende mener HP at IDC-rapporten er den mest korrekte, og hevder denne favner bredere i markedet.

- Det finnes et uttall av pc-rapporter i markedet, og noen av disse måler ikke markedet i sin helhet. IDC-analysen inkluderer det svært viktige arbeidsstasjonssegmentet og er derfor mer omfattende. I denne inntar HP førsteplassen blant pc-produsentene, sier HP-talsmann Mike Hocket ifølge IDG News.

Dyr HP-beslutning

HP sliter fremdeles med å få sin pc-virksomhet tilbake til gamle høyder etter beslutningen om å reversere et salg eller en utskillelse av pc-divisjonen, ifølge IDC. Dette har blant annet kommet Lenovo til gode gjennom oppbyggingen av dennes distribusjonskanal, mens Dell på sin side har beveget seg bort fra lavmargin-segmentet av pc-markedet og heller fokusert på produkter med høyere marginer.

Totalt ble det levert 87,5 millioner maskiner på verdensbasis i tredje kvartal, ifølge Garnter. Det tilsvarer en nedgang på 8,3 prosent mot samme kvartal ett år tidligere.

Les om: