Nå vil Google selge nettbrett

Nå vil Google selge nettbrett

Selskapet planlegger en nettbutikk som skal selge Android-baserte nettbrett fra partnere som Samsung og Asus.

Google er på Android-offensiven, og håper at egen nettbutikk skal øke bruken av Android på nettbrett, melder Wall Street Journal.

Ifølge avisens anonyme kilder skal skal ikke Google produsere egne brett, men selge Android-baserte nettbrett fra partnere som Samsung og Asus.

Riktignok vet ikke avisen når nettbutikken skal stå klar, og Google ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Når det gjelder nettbrett er det fortsatt Apples Ipad som er dominerende i markedet, og Googles nærmeste konkurrent kan sies å være Amazon.

Amazons populære nettbrett Kindle Fire kjører nemlig en modifisert versjon av Android, men uten støtte fra Google.

Vanskelig med nettsalg

Google har gjort det bra med Android på smarttelefoner, men på nettbrett ligger selskapet fortsatt et stykke bak Apple. Derfor er det viktig for selskapet å pushe Android på nettbrett.

Men det kan bli vanskelig å gjøre suksess på nettbrett via nettbutikk, sier bransjeanalytiker Bob O'Donnell ved IDC til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Det er tydelig at mange kunder foretrekker å kunne ta og føle på enheten før de bestemmer seg for å kjøpe, mener O'Donnell.

Det kan bli spesielt vanskelig å selge nettbrett som ikke også er tilgjengelig i fysiske butikker, mener han. Da er det enklere for Apple som har flere fysiske butikker hvor kunder kan prøve dingsene før de bestemmer seg for å kjøpe, fortsetter han.

Det er forøvrig ikke første gangen Google prøver seg på nettbutikk for Android-enheter.

I 2010 solgte selskapet den Android-baserte smartmobilen Nexus One i nettbutikk, men den gangen varte eventyret bare seks måneder før Google stengte nettbutikken på grunn av dårlig salg. Kanskje går det bedre denne gangen.

Les om:

Komponenter