Nasjonalbiblioteket kaster ut Sun

Nasjonalbiblioteket kaster ut Sun

Må betale mer, for dårligere service, etter Oracle-oppkjøpet.

Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana skal digitalisere arkivene sine, og leide inn Sun for å skaffe nok lagringsplass.

Men avtalen verdt 50 millioner kroner gikk ikke helt etter planen, skriver Finansavisen.

Sun skal ha hatt store problemer med å levere tjenestene sine, og da Oracle kjøpte opp selskapet ble vondt verre.

30 prosent dyrere

- Det ble vanskelig etter at Oracle kjøpte Sun, for å være ærlig, forteller it-direktør Svein Arne Solbakk ved Nasjonalbiblioteket til Finansavisen.

- Sun hadde personer som kjente oss godt og som ga god service. Da Oracle kom på banen, forsvant nesten alle sammen.

Grunnen skal ha vært flytting av support. Og Solbakk fikk ikke avslag i prisen på grunn av problemene, snarere tvert imot: Prisen steg med rundt 30 prosent etter Oracle-oppkjøpet.

Nasjonalbiblioteket vurderte å kansellere kontrakten, men valgte å beholde den ut kontraktsperioden som utløper i februar. Da skal en ny leverandør inn, og biblioteket føyer seg inn i rekken av virksomheter som har kuttet sitt kundeforhold til Sun.

Atea-kritikk

Finansavisen melder at Solbakk vil benytte Uninett sin rammeavtale, og det vil da stå mellom Atea (og Umoe), Dell og Open Systems.

Atea-direktør Stein Sønsteby er usikker på om han vil tilby Nasjonalbiblioteket Sun-løsninger. Han er nemlig enig med Solbakk i at prisene er stive.

- Sun er i ferd med å prise seg ut av maskinvaresiden. Det er sterk fokus på programvare og salg av denne sammen med maskinvare. Oracle kan komme til å sage av grenen de sitter på ved denne strategien, sier Sønsteby til avisen.

Anders Rendtorff i Oracle sier til Finansavisen at han ikke kjenner til avtalen, og kan dermed heller ikke kommentere den.

Komponenter