Navigon for iPhone oppdatert

Navigon for iPhone oppdatert

Støtter fleroppgave-kjøring i iOS4.

Nå er versjon 1.6 av Navigons talestyrte GPS-løsning for iPhone klar til nedlasting - blant annet med støtte for fleroppgave-kjøring - multitasking - under iOS 4, nyeste versjon av operativsystemet for iPhone og iPad.

Støtten for fleroppgave-kjøring tillater at navigasjons-systemet kan fortsette å kjøre i bakgrunnen dersom det er andre applikasjoner som trenger forgrunnsprioritet på telefonen.

LES OGSÅ: GPS fleroppgavekjøring i iOS 4

Det kan være telefonen selv, ved innkommende samtaler - eller at man selv ønsker å bytte til kontaktlisten eller e-post, for eksempel. Talestyringen vil fortsette i bakgrunnen og heller ikke miste kontroll på posisjonen. Noe som fort skjedde tidligere, og som kunne ta lang tid å hente inn igjen og sjeldent var passende når man nærmet seg målet.

En like viktig oppdatering for mange i denne versjonen er den inkluderte oppgraderingen av kartdataene. Navigon oppgir selv at alle de siste NAVTEQ-kartdataene skal være inkludert. Dette er ikke verst, med tanke på at man stort sett må betale for nye kart på frittstående navigasjonsløsninger.

LES OGSÅ:

Skjulte triks i iOS 4

Men også ny funksjonalitet har kommet til. Når det gjelder vilje til innovasjon ligger Navigon virkelig foran i GPS-markedet. Nytt i denne versjonen er integret Live Weather-informasjon. Det er visning av værdata både der du befinner deg samt langs ruten og ved destinasjonen. Værdata med tre dagers forhåndsvarsel er også tilgjengelig - alt innen samme applikasjon.

LES OGSÅ: Hele norskekysten på iPad og iPhone

Og en annen hendig tilleggsfunksjonalitet er informasjon knyttet til ankomststedet, som for eksempel CleverParking: Tilgjengelige parkeringsmuligheter vises som POI overleggs-informasjon på kartet når du nærmer deg bestemmelses-stedet. Du slipper altså å bytte til POI-modus for å finne en P-plass. Veldig praktisk.

Også annen relevant POI-informasjon i nærheten av din destinasjon kan vises, og antakelig også tilpasses etter eget ønske (vi antar at kartvisningen følger applikasjons-innstillingene).

Navigon har også finpusset sin visningsmodus RealityView Pro - som gjør at avkjørsler fra for eksempel motorveier vises i en 3D-fremstilling. Hensikten er å være mer virkelighetstro i fremstillingen, men dette er ikke vår favoritt-feature.

Dersom du kan tenke deg å bli venn med Navigon på YouTube, kan du se deres promo-video for v1.6 her .

Du kan laste ned Navigon MobileNavigator for iPhone v1.6 fra iTunes AppStore her . Oppdateringen er gratis for eksisterende kunder.

Via Navigon