Navigon MobileNavigator oppdatert

Navigon MobileNavigator oppdatert

Nye kart og nytt grensesnitt for GPS-navigasjonen til iPhone.

Navigon oppdaterer sin navigasjonsløsning for iOS. Samtidig med at appen kommer i skinnende ny og blank versjon 2, skifter den navn til kun Navigon.

Navigon ble for litt siden kjøpt opp av Garmin, som ønsket å styrke sin posisjon i Europa. Navneskiftet for appen er nå gjennomført og vi er oppe i versjon 2.0.

Enklere kontroll

Det grafiske brukergrensesnittet er forenklet en del, og kontrollene har blitt større, noe som er en fordel på en liten skjerm som man kanskje skal nå fra et stykke unna i førersetet.

Samtidig har også kontrollene blitt gruppert på en enklere måte i en firer-gruppe midt på skjermen. Disse aktiveres fra øvre venstre hjørne, og kontrollene kan siden enkelt dyttes opp og bort. Enkelte andre valg finnes i øvre høyre hjørne.

Velg kart selv

Et klokt valg Navigon har gjort i versjon 2 er å la deg som bruker bestemme hvilke kart du ønsker å laste ned, basert på land i Europa eller delstater i USA. Med andre ord vil app'en, som tidligere var en heftig nedlasting på nærmere 2 gigabyte, nå krympe betraktelig. Nye områder lastes inn ved behov over WiFi.

Gratis kartoppdatering nå...

Med denne versjonen får alle eksisterende kunder en gratis oppgradering, og som som vanlig også inneholder siste versjon av Navteq-kartene som denne applikasjonen benytter seg av.

... men ikke fremover?

En ny tjeneste som har kommet til er et abonnement på kart-oppdateringer. For 133 kroner får du oppdatere kvartalsvis. Så det kan se ut som om dagene er talte for de kostnadsfrie kartoppdateringene vi har kunnet glede oss over tidligere som Navigon-kunder.

For øvrig finnes det en rekke andre in-app kjøpsmuligheter, som 3D-kartvisning, trafikkmeldinger, en campingguide og to Michelin-guider. Og mer til.

Du kan lese mer om Navigon for iOS her. Promo-video for versjon 2 nedenfor.

Navigon Nordics for iOS koster 455 kroner i iTunes App Store her. Europa-versjonen er for tiden på tilbud for 525 kroner - her.

Les om:

Komponenter