- Neste års MacBook Pro får Nvidia-grafikk

- Neste års MacBook Pro får Nvidia-grafikk

Apple kan være i ferd med å dumpe AMD som hovedleverandør av grafikkort.

Det er nettstedet SemiAccurate som hevder at Apple er i ferd med å re-engasjere Nvidia som hovedleverandør av grafikkort i sine datamaskiner.

Etter en lang rekke problemer med Nvidias grafikkort, valgte Apple i 2010 å bytte til AMDs Radeon-serie i de modellene som ikke har innebygd grafikk fra Intel, ifølge Macworld Sverige.

Men ifølge SemiAccurate vil Apple våren 2012 lansere nye Mac-er med Ivy Bridge-prosessorer og Nvidia-grafikkort. Hvorfor Apple vil bytte allerede nå kan man jo bare spekulere i, det kan dreie seg om så vel priser som tilgjengelighet og funksjonalitet - eller noe helt annet.

Det har gått rykter om at AMD og Apple jobbet med en versjon av MacBook Air som ville ha brukt AMDs Llano-prosessorer i fjor vår, men prosjektet skal ha blitt avsluttet i siste liten. I stedet gikk Apple for Intels Sandy Bridge-plattform. SemiAccurate spekulerer i at dette kan ha noe å gjøre med Apples angivelige avgjørelse om å droppe AMD som grafikkort-leverandør.

I 2009 skal Apple og Nvidia angivelig ha kommet på kant med hverandre på grunn av en kontrakt-uenighet, ifølge Macworld UK, men dette er ikke bekreftet av noen av selskapene.

Les om:

Komponenter