- Neste iPhone avdukes 6. juni

- Neste iPhone avdukes 6. juni

Årets Apple-utviklerkonferanse WWDC er trolig i boks.

Ifølge Ezra Gottheil hos analyseselskapet Technology Business Research kommer Apple til å introdusere neste modell av iPhone den 6. juni.

Apple har hverken bekreftet navn eller tidspunkt for nestegenerasjons iPhone, som foreløpig bare kalles for iPhone 5, men de tre siste årene har Apple presentert en ny modell på utviklerkonferansen WWDC som finner sted hvert år i juni.

Årets WWDC kommer med størst sannsynlighet til å bli arrangert mellom den 5. og 8. juni. Da har nemlig et ikke-angitt selskap booket konferansesenteret Moscone West i San Francisco til et "corporate event". I fjor var dette Apple...

Den første iPhone-modellen ble lansert på Macworld-messen den 9. januar i 2007, men ettersom Apple ikke lenger deltar på Macworld-messen, er WWDC den eneste konferansen hvor Apple nå viser frem nye produkter. De tre foregående årene har avdukingen pleid å finne sted på den første mandagen av utviklerkonferansen. I år er dette 6. juni, dersom datoen nevnt ovenfor er korrekt

- Apples tradisjon har fungert bra hittil, og mange forventer at selskapet kommer til å slippe en ny iPhone-modell en gang i året, sier Ezra Gottheil til Macworlds nyhetstjeneste.

Det finnes som vanlig ingen bekreftede opplysninger på hvordan iPhone 5 kommer til å bli. Ryktene sier imidlertid at den vil komme med såkalt NCF-teknologi (Near Field Communication) som vil gjøre det mulig å bruke telefonen som en digital lommebok. Ezra Gottheil tror selv at Apple kommer til å fokusere på ny design og bedre ytelse.

- Det skal dessuten bli interessant å se hva Apple gjør med stemmestyring, et område selskapet ikke har gjort så mye på tidligere, sier analytikeren.

Det er ikke kjent om Steve Jobs kommer tilbake fra sykepermisjon innen WWDC. Hvis ikke er det trolig Phil Schiller og Scott Forstall som vil presentere siste nytt fra Apple: iPhone 5 og kanskje en sniktitt på den neste versjonen av Mac OS X, 10.7 Lion?

Komponenter