Neste iPhone og iPad blir lommebok

Neste iPhone og iPad blir lommebok

RYKTE: Apple vil ta i bruk NFC-teknologi i sine kommende håndholdte produkter.

Ifølge avisen Bloomberg kommer årets kommende modeller av iPhone og iPad til å få støtte for teknologien «Near Field Communication» (NFC).

Med NFC kan man trådløst overføre informasjon fra et apparat til et annet under den forutsetningen at de maksimalt befinner seg ti centimeter fra hverandre, skriver Macworld.se. For eksempel kan teknologien brukes for å betale for reiser med kollektivtrafikken gjennom å bare holde opp sine håndholdte enheter foran et avlesningsapparat.

- Gjennom å benytte seg av tjenesten kommer kunder til å kunne gå inn i en butikk eller restaurant og betale direkte fra sin iPad eller iPhone, sier Richard Doherty hos konsulentbyrået Envisioneering Group til Bloomberg.

Mange av Apples konkurrenter, deriblant Nokia, Samsung og LG, har allerede sluppet mobiltelefoner med støtte for NFC. Neste versjon av Android, med kodenavn Gingerbread, vil også ha støtte for teknologien, ifølge pcworld.com. Teknologien ble godtkjent som trådløs overføringsstandard i 2003, men foreløpig har det store gjennombruddet latt vente på seg.

Bloombergs rapport bringer forsåvidt ingen overraskende nyheter på banen. Allerede før lanseringen av iPhone 4 gikk det rykter om at Apple hadde planer om å innføre NFC-funksjonalitet.

Et trolig scenario er at Apple vil gjøre det mulig å bruke iTunes-kontoen til mer enn bare å betale for musikk og applikasjoner. Kanskje spiller Apples nye datasenter i North Carolina en viktig rolle i de nye iWallet-planene? Det nye datasenteret er på over 45 000 kvadratmeter (500 000 kvadratfot), som er mer enn seks vanlige, norske fotballbaner. Apple har ikke sagt noe om hva det gigantiske datasenteret skal brukes til, men man antar at det skal brukes til nye, nettbaserte tjenester.