Nestegenerasjons Atom i rute

Nestegenerasjons Atom i rute

Intel avviser ryktene om at lanseringen av selskapets nye Atom-prosessorer har blitt utsatt til 2010.

Tidligere denne uken ble det hevdet at lanseringen av Intels kommende Atom-plattform Pine Trail-M er utsatt til 2010. Den nye plattformen består av Intels nye Pineview-prosessor og Tiger Point-brikkesett, og er basert på en ny arkitektur der både grafikkprosessor og minnekontroller integrert i prosessoren.

Intel kommenterer vanligvis ikke kommende produkter, men nå sier Mooly Eden, selskapets direktør for mobile plattformer, at Pine Trail-M vil leveres til pc-produsentene senere i år som planlagt. Nøyaktig når det vil skje er ennå uklart, men ifølge Eden vurderer Intel å vise frem prototyper på de nye Pine Trail-M-baserte minibærbare på Intels Developer Forum i september.

Bakgrunnen for ryktene var knyttet til rykter om at Acer og Asustek ville utsette lanseringen av sine nye minibærbare til neste år. En talsperson fra Acer sier til IDG News Service at selskapet ikke kommenterer rykter, mens Asus ikke var tilgjengelig for kommentar.

Høyere ytelse og lavere strømforbruk

945GSE-brikkesettet i eksisterende Atom-baserte minibærbare har blitt kritisert for begrensede grafikkmuligheter sammenliknet med Nvidias Ion-plattform, som kombinerer en Atom-prosessor med en Geforce-grafikkprosessor.

Pine Trail-plattformen er ment å gi økt ytelse og lavere strømforbruk til minibærbare. Ved å integrere minnekontrolleren på brikken kan prosessoren og kommunisere raskere med arbeidsminnet, noe som bidrar til å redusere forsinkelser i den eksisterende Atom-arkitekturen.

En integrert grafikkprosessor gir bedre støtte til multimedia, samtidig som det gir hovedprosessoren mer kapasitet til å kommunisere med andre komponenter.

Den nye plattformen består også av færre komponenter sammenliknet med den eksisterende Atom-arkitekturen, noe som ifølge Intel vil gjøre det enklere for pc-produsentene å lage enda tynnere bærbare pc-er.

LES OGSÅ: Intel dropper Centrino

Les om: