Nestegenerasjons smarttelefon har to skjermer

Nestegenerasjons smarttelefon har to skjermer

Samsung annonserer tokjerneprosessor for mobile enheter.

Den nye tokjerneprosessoren er utviklet for minibærbare maskiner og smarttelefoner, og vil kunne takle 1080 punkters videoavspilling og videoopptak, opplyser Samsung i dag.

Prosessoren heter Orion, og inneholder et par 1 GHz ARM Cortex A9-kjerner. Prosessorens ytelse gir oss et hint om hva vi kan forvente å se av mobile produkter i løpet av 2011, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

HD-video på mobilen

To skjermer pluss en til, på en gang

I tillegg til å håndtere videoopptak og avspilling med 1080p-kvalitet ved 30 bilder i sekundet, kan en smarttelefon med Orion-prosessor utstyres med to skjermer, samtidig som den kan drive en tredje ekstern skjerm som for eksempel en tv eller monitor via en HDMI-tilkobling, hevder Samsung.

Fem ganger bedre 3d-grafikk

Samsung skryter også av Orions grafikkegenskaper, som etter sigende skal være såpass forbedret at den kan levere fem ganger bedre 3d-grafikkytelse enn den forrige prosessorgenerasjonen fra Samsung, som brukes i selskapets Galaxy S og den nylig annonserte Galaxy Tab.

Orion blir tilgjengelig for utvalgte kunder i fjerde kvartal i 2010, og vil bli masseprodusert i første halvdel av 2011, opplyser Samsung.

LES OGSÅ:

Intel vil inn i telefonen din

Samsung er imidlertid ikke det eneste selskapet som jobber med utvikling av tokjerneprosessorer for smarttelefoner og andre små og bærbare produkter. Både Qualcomm og Texas Instruments jobber med tilsvarende produkter i det samme segmentet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

AMD utfordrer Intel i markedet for minibærbare

Les om: