- Nettbrett  ingen trussel

- Nettbrett ingen trussel

Gartners forskningsdirektør George Shiffler frykter ikke for hva nettbrettet kan bety for salget av pc-er.

- Den siste tidens overskrifter skriker om forventet nedgang i pc-salget, men nettbrett vil kun ventet å utgjøre 10 prosent av salget, mener analytiker George Shiffler i analyseselskapet Gartner ifølge networkworld.no.

Begrensninger

Shiffler tror nettbrettene hovedsaklig vil komme inn på markedet som et substitutt for pcen når folk er på farten og ønsker rask og enkel tilgang til informasjon.

- De er en interessant krysning mellom smarttelefonen og en pc, sier han.

- Nettbrettene kommer til å ta en andel fra andre markeder, men mest sannsynlig kommer de til å stå som en egen nisje og ikke som alternativ til noe annet.

Shiffler mener nettbrettene har sine naturlige begrensninger, siden folk sannsynligvis ikke vil bruke touchscreen til å skrive opp store dokumenter eller rapporter.

Stor andel Ipads

Ifølge Gartner vil det totale salget på verdensbasis være rundt 54,8 millioner solgte nettbrett i 2011 og 208 millioner i 2014.

Apples Ipad er nettbrettet som er spådd størst suksess med nærmere 20 millioner solgte enheter i løpet av 2010 og 60 millioner i løpet av 2011. Flere nettbrett basert på Android og WebOS er på banen, men det blir vanskelig å ta markedsledelsen fra Apple.

Carolina Milanesi, vispresident for forskning hos analysebyrået Gartner, er bekymret for at suksessen vil gå utover andre bærbare enheter.

- Bærbare enheter vil lide av den sterkeste trusselen noensinne. Jeg tror prisen vil falle i gjennomsnitt over 300 dollar i løpet av de neste to årene, sier hun ifølge nettstedet.

Les om: