New York Times: Det blir ingen iPhone nano

New York Times: Det blir ingen iPhone nano

Avisen avviser ryktene om en mindre versjon av iPhone. Men den kan bli billigere.

Ifølge New York Times kommer ikke Apple til å slippe en mindre versjon av iPhone, som tidligere hevdet av blant annet Bloomberg og Wall Street Journal.

LES OGSÅ:

Flere spekulasjoner om iPhone nano

Det stemmer imidlertid at Apple vurderer å slippe en billigere versjon av iPhone, men størrelsen kommer til å være omtrent den samme, hevder New York Times.

Billigere, ikke mindre

Kilder som har "direkte kontakt med Apple" sier til avisen at å bygge en mindre iPhone ikke ville kostet noe mindre å produsere. I tillegg ville det skapt problemer for utviklerne, ettersom de blir tvunget til å tilpasse sine applikasjoner for en mindre skjerm.

Kilder sier også at det ikke skulle være noen grunn til å slippe en billigversjon av iPhone, ettersom eldre modeller går ned i pris når en ny modell slippes. Ifølge Macworld.se selges iPhone 3GS i dag for 49 dollar i kombinasjon med en mobilkontrakt i USA.

New York Times' kilder sier imidlertid at Apple holder på å teste billigere komponenter for iPhone i et forsøk å få ned produksjonskostnadene ytterligere.

Høres sannsynlig ut, spør du oss. Det virker lite trolig at Apple er interessert i ytterligere fragmentering av iPhone og iOS-plattformen.

LES OGSÅ:

Bedre meldingssystem på iPhone?

- MobileMe blir gratis

Hva gjelder ryktene om MobileMe hevder New York Times at Apple er i ferd med å bygge om nettjenesten og tilpasse den slik at det er mulig å lagre musikk, bilder og filer enkelt via alle iOS-enheter. Tjenesten vil bli gratis og vil kunne brukes helt trådløst uten noen kabler, skriver NYT.

- Tanken er at alle bilder og andre mediafiler skal synkroniseres mellom alle dine iOS-enheter uten at du trenger å tenke på det, sier en anonym kilde til avisen.

iPhone 5 er ventet til sommeren. Den nye modellen vil avdukes på årets Apple-utviklermesse WWDC som går av stabelen en gang i løpet av juni.

LES OGSÅ:

- Neste iPhone avdukes 6. juni

Komponenter