Nike+ blir innebygget i skoen

Nike+ blir innebygget i skoen

Nye basket- og treningsmodeller med sensorer integrert.

Nike lanserer smartsko som kommuniserer trådløst med iPhone.

Treningsutstyrsprodusent Nike har vært aktiv på Nike+ fronten i det siste.

Intelligent armbånd

For ikke lenge siden introduserte de et intelligent armbånd som sporer all kroppslig bevegelse, og kan laste disse dataene opp til en nettside som gir oversikt over dine fysiske aktiviteter.

Nike selv hevder at FuelBand måler all form for fysisk aktivitet med bedre metrikk enn kun å ensidig fokusere på kalorier, noe som ofte favoriserer visse kroppstyper. Videre så er dette en måte å tenke trening mer som en lek med og mot andre - sosiale medier og uformelle konkurranser med kjente er en del av opplegget.

Sidne 2006 har Nike og Apple samarbeidet om sensorer og apper for treningsbruk i de såkalte Nike+-produktene. Støtte for Nike+ er innebygget i enkelte iPod-er og finnes også som app for iOS. I tillegg finnes en rekke armbånd i samme produktspekter.

Ikke bare for løping

Nå tar Nike teknologien ett skritt lengre i det sensorene nå integreres i selve skoen. Per i dag er sensoren enten noe som legges i et lite rom i skoens såle, eller eventuelt hektes utenpå. Sensorene blir bedre tilrettelagt, og er fordelt på flere forskjellige sensorer i ulike deler av skoen.

Litt av tanken er å dreie fokus fra den tradisjonelle løpebaserte treningen, som de eksisterende sensorene fungerer best for, og over til andre aktiviteter som generell fitness og også basketball.

Sammen med en iPhone eller iPod touch kan en dedikert app gi deg treningsråd og tilbakemeldinger fra aktiviteten din. For basket kan du få vite hvor hardt, hvor raskt og hvor høyt du hopper. I tillegg kan man ta video når man dunker, og siden la appen legger statistikk om dette oppå videoen som et overlay.

Også treningssko-varianten skal kunne gi bedre tilbakemelding på aktivitet som ikke er løping, men om den blir sensitiv nok til å rapportere om benpress, roing eller elliptiske maskiner vites ikke.

Skoene blir tilgjengelige fra slutten av juni av, og i første omgang i USA, Storbrittannia, Frankrike, Tyskland og Kina. Men de kommer nok til Norge etter hvert.

Se to promovideoer nedenfor. Via Nike.

Les om:

Komponenter