Nintendo vil stoppe Wii-modding

Nintendo vil stoppe Wii-modding

Selskapet har sett seg lei på folk som modifiserer Wii-konsollene sine.

Nå vil Nintendo forandre på deler av innmaten i Wii for å hindre modding av konsollen. Løsningen er enkel, og gjør alle nåværende modifiseringsbrikker ubrukelige i kommende konsoller.

LES OGSÅ: Wii-mangel til 2009

Nintendo er lei av brukere som modifiserer maskinvaren i konsollen, og ved å fjerne en rekke pinner bak på konsollens hovedkort gjør Nintendo det vanskeligere, om ikke umulig, å bruke modifiseringsbrikkene som er i salg i dag.

Mange konsolleiere modifiserer konsollene sine ettersom det gir dem mulighet til å blant annet spille utenlandske spill, eller kanskje aller helst kopiering av spill. Ved å modifisere konsoller er det ofte også mulig å få helt nye funksjoner ut av den, for eksempel å bruke konsollen som mediesenter, eller til å spille spill fra eldre konsoller som Commodore 64 og gamle SEGA-maskiner.

Enn så lenge ser det bare ut til at forandringen på hovedkortet blir å finne på den japanske versjonen av Wii, men det er sannsynlig at også resten av verden vil få en Wii uten de modifiseringsklare pinnene på hovedkortet.

Bortsett fra de manglende pinnene vil konsollen være lik som tidligere. Det er altså bare de som ønsker å modifisere konsollen som har grunn til å løpe og kjøpe en Wii før pinnene er borte for godt.

LES OGSÅ: Nintendo satser på 35 millioner Wii