Nok en salgsrekord for Apple

Nok en salgsrekord for Apple

10 millioner solgte iPhone 6 den første helgen.

Nylig kom iPhone 6 og 6 Plus i butikken.

Forhåndssalget var allerede en rekord - og det ble de første tre salgsdagene også.

Apples iPhone har lenge vært verdens mest populære mobiltelefon hva angår profitabilitet, men også i salgstall i vestlige land. Faktisk er Apples mobiler som oftest så populære at fabrikkene sliter med å klare å levere nok. Og det ser ikke ut til at ventetiden blir kortere i år, heller.

Men Apple har jobbet ufortrødent med å gjøre nye modeller tilgjengelig i flere land ved lanseringstidspunkt. I år kom de nye iPhone 6-modellene i butikkene samtidig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore og Storbritannia. De store, viktige landene med andre ord.

I år som i fjor lanserte Apple to nye telefoner - med den endring at nyhetene i år faktisk var to helt nye modeller, med større skjerm på både iPhone 6 og iPhone 6 Plus. To nye modeller gjorde ikke etterspørselen mindre, og Apple kan melde om rekordsalg den første helgen.

Så lenge iPhone fortsetter å være en populær telefon, og så lenge Apple fortsetter å øke antall land som telefonen lanseres samtidig i, er det god grunn til å tro at man vil sette rekorder også i kommende år.

Men 10 millioner solgte iPhone 6-modeller (begge sett under ett) er likevel et imponerende tall. Ikke minst skal man tenke på at disse faktisk har blitt produsert innenfor et utrolig kort tidsrom.

Til sammenlikning ble det solgt 51 millioner iPhone-er det første finanskvartalet i år - det vil si i en periode på tre måneder.

Via Apple

Les om:

Komponenter