Nok et rekordkvartal for Apple

Nok et rekordkvartal for Apple

iPad-salget overgår alle forventninger.

Apple fortsetter å sette rekorder, og kunne tirsdag kveld presentere nok et fenomenalt kvartalsresultat.

- Vi har hatt et fenomenalt julekvartal med rekord-salg av Mac, iPhone og iPad, sa Steve Jobs i en forebredt uttalelse. - Nå fyrer vi på alle sylindre og vi har noen spennende ting på vei i år også.

Jobs selv er på sykepermisjon for tiden, og pleier generelt ikke å delta på telefonkonferansen som Apples finansledelse holder for Wall Street.

Det var de vanlige mistenkte, finansdirekte Oppenheimer og Jobs-stedfortreder Tim Cook, som holdt konferansen. Cook er til vanlig også firmaets driftsdirektør (COO). Han blir av mange omtalt som Jobs' etterfølger selv om han ikke er en 'produkt'-fyr.

Bare iPod daler

Inntekten for det første kvartalet i regnskapsåret for 2011 (oktober til desember) var på 26,74 milliarder dollar. Fortjenesten var på 6 milliarder dollar, en økning på hele 78 prosent sammenlignet med samme periode året før.

16,24 millioner iPhone-er ble solgt bare i dette kvartalet, og det er opp med 86 prosent i forhold til foregående kvartal. Hele 4,13 millioner Mac-er ble solgt, noe som sannsynligvis er det meste antallet solgte Mac-maskiner i et kvartal noensinne. 70 prosent av dette var bærbare maskiner.

Apple imponerte også med iPad-salget, som rundet 7,32 millioner solgte enheter i denne tremånedersperioden. Mange trodde ikke Apple ville selge så mange for hele fjoråret. I de tre kvartalene iPad har eksistert har selskapet solgt totalt 14,8 millioner enheter.

En fortsettende negativ trend er iPod-salget, som synker med 7 prosent. Men iPod Touch har vist seg en suksess, og står for over halvparten av iPod-salget.

Råd til det meste

Det gode resultatet gjør at Apple kan gjøre opp regnskap med nesten 60 milliarder dollar i kontanter. Det er altså snakk om ikke mindre enn 350 milliarder norske kroner på bok. Dermed bør det meste kunne kjøpes i kontanter.

Apple opplevde vekst i både Europa, USA og Japan og slo stort sett markedene generelt i disse landene. Også Apples retail-gren med offisielle Apple Store-butikker gjør det sterkt, med økt omsetning.

Via Apple.

Les om: