Nok et solid kvartal av Apple

Nok et solid kvartal av Apple

iPhone opp, iPad ned i sterkt andre kvartal.

Apple kan melde om nok et solid finansresult for andre kvartal av Apples finansår 2014.

Apple-sjef Tim Cook gleder seg over sterkt iPhone-salg, som økte. I tillegg kunne han legge presentere rekord-omsetning fra tjenester.

Apple økte sin totale omsetning i perioden til solide 45,6 milliarder dollar (over 273 milliarder kroner), noe som resulterte i en fortjeneste på 10,2 milliarder dollar (vel 60 millarder kroner).

Det tilsvarer en fortjeneste på 11,62 dollar per aksje, og tilbakeførte samtidig nesten 21 milliarder dollar til aksjonærene gjennom tilbakekjøp og avkastning. Selskapet forbereder også en rettet emisjon med en 1:7 aksje-splitt.

iPhone opp, iPad ned

Macworld.com har analysert tallene, og registrerer at det gode resultatet i stor grad drives av et meget sterkt iPhone-salg, med nesten 44 millioner solgte enheter. Det er opp 17 prosent sammenliknet med samme periode i det foregående året.

Mac-salget holder seg relativt solid, mens iPod-salget ikke overraskende fortsetter å gå ned.

Også iPad-salget har gått noe tilbake, men det er kanskje ikke så overraskende, siden det ikke har blitt presentert nyheter i segmentet på en stund.

Ifølge Tim Cook er det nå balanse mellom tilbud og etterspørsel i kategorien, sett fra et drifts-perspektiv.

Noe av forklaringen på lavere iPad-salg i dette kvartalet sammenligned med det samme kvartalet året før, er ifølge Apple at selskapet den gang hadde ekstra store leveranser av iPad mini for å komme ajour etter et etterslep i produksjonen.

Vi nevner samtidig at det er kun drøye måneden til Apples årlige utviklerkonferanse, der det knyttes store forventninger til lansering av nye produkter i tillegg til nytt iOS 8-operativsystem.

Ryktene vil også ha det til at det lanseres to nye iPhone 6-modeller til høsten, og kanskje også den myte-omspunne iWatch-smartklokken.

Via Apple

Les om:

Komponenter