Norge på Mac-toppen

Norge på Mac-toppen

Pengesterke nasjoner dominerer blant de ti mest Mac-vennlige landene i verden.

Lurer du på hvor i verden Mac er mest populært? Man skulle kanskje tro at det var USA, ettersom det er Apples hjemland og de har en sterk markedsposisjon der.

Men neida - Pingdom har gransket statistikk fra Statcounter og finner et helt annet land på et annen kontinent i toppen: Sveits - med nesten 18 prosent markedsandel. På andreplass ligger Luxemburg, og først på tredje finner vi USA.

LES OGSÅ:

Norge på nordisk iPad-topp

Norge slår Sverige

Hele tre nordiske land befinner seg på listen over de ti mest Mac-vennlige landene, ifølge Pingdom. Island er på fjerdeplass, mens Norge er nummer åtte med sine drøye 12 prosent. Danmark følger like etter på niende. Andre land blant topp ti er Canada, Australia, New Zealand og Singapore.

Sverige er utenfor topp ti, men er blant de 20 mest Mac-vennlige landene, ifølge statistikken. Det er litt overraskende, ettersom det historisk sett har vært en sterkere tradisjon med Apple og Mac hos søta bror enn hos Ola Nordmann. I senere tid har nok kanskje kjøpekraften vært sterkere i Norge, og Mac er som kjent ikke blant de billigste produktene på markedet.

LES OGSÅ:

De som velger dyrt, velger Mac

Dyrt med Mac?

Når det gjelder regioner er Nord-Amerika igjen på topp, til tross for at USA ligger på tredjeplass blant enkeltlandene. Europa kommer på tredjeplass, med under halvparten så stor markedsandel som USA og Canada sammenlagt. I Asia, Afrika og Sør-Amerika har Mac en markedsandel på under to prosent.

Europas plass er forholdsvis lav til tross for høye tall i Nordvest-Europa. Det forklares trolig ved at Mac-en har dårligere markedsandel i land med lavere kjøpekraft i Sør- og Øst-Europa. Det samme gjelder trolig mesteparten av Asia, Afrika og Sør-Amerika.

LES OGSÅ:

- Denne logoen betaler du 500 dollar for