Norges eldste iPad-bruker

Norges eldste iPad-bruker

Birger Haugen (94) følger teknologiutviklingen.

Det er Aftenposten som har laget videoreportasjen om det som trolig er Norges eldste iPad-bruker - og også et testament over det digitale brettets tilnærmet ubegrensede målgruppe(r).

Aftenposten følger selv utviklingen nøye når det gjelder nye teknologier, og har tilpassede nettsider for iPhone og iPad.

Også en elektronisk eAvis-versjon av papirutgaven foreligger på nett - men dessverre bygget på Flash og dermed utilgjengelig for Birger på hans iPad.

Og 94-åringens bruk av brettet minner vel om mange andres bruksmønster - internett, nyheter, vær, Google Earth, og så videre. Og ikke minst så er det den store fordelen i at enheten er så bærbar som trekkes frem.

- Den er så snerten! Ikke bare er den lynrask, men jeg kan ta den med overalt innenfor dekningsområdet for de trådløse signalene, sier Hagen til Aftenposten.

Det er flott å se noen være så oppriktig entusiastisk over det som av skeptikere avfeies som et leketøy for de spesielt interesserte.

Med bakgrunn i dette er det vel ikke urimelig å anta at iPad kommer til å bli en like stor suksess her til lands som i utlandet. Salgsstart i Norge er forventet til slutten av juli inneværende år - uten at det har kommet en offisiell dato.

Se videoreportasjen om Birger hos Aftenposten.

PS: Om vi tør komme med en anbefaling så er Apples eget beskyttelsesetui både stilig og nyttig, da det kan sette iPad-en i vinkel for støtte og lesbarhet.

Les om:

Komponenter