Norges første kunst-app

Norges første kunst-app

Nå er landets første kunstapplikasjon for mobil klar, med iPad-tegninger av Lolita.

«The Lolita Story» er en virtuell utstilling av et stykke digital kunst som du kan ta med deg hjem på mobilen din – og deretter gjøre hva du vil med, heter det i presentasjonen av kunstapplikasjonen, som utgiverne hevder er Norges først kunst-app.

Siden du kan ta med deg kunsten på din iPhone eller Android-mobil, kalles denne kunstverk-distribusjonen også «Art-To-Go».

Kunsten som appen inneholder, er skapt på iPad.

Det er bildekunstneren Edvarda Aslaksen Braanes som sammen med konsulentfirmaet Mitte Digital står bak den nye appen, som altså kommer både for iOS og Android. Appen beskrives som en ny pakkeløsning på hvordan kunst kan presenteres, omsettes, formidles og distribueres.

Lanseringen av appen skjer i Posthallen i Oslo torsdag 14. juli klokka 19.

I skrivende stund er appen inne til godkjenning hos App Store, opplyser utgiverne til Macworld.no .

«The Lolita Story»-appen ble første gang presentert på den nordiske konferansen AppWorks 02 i mai i år.

Appen er basert på den klassiske romanen «Lolita» av forfatteren Vladimir Nabokov. Hovedinnholdet i appen er et femtitalls tegninger inspirert av Nabokovs roman.

Tegnet på iPad

Tegningene er gjort på iPad ved hjelp av programmet Sketchbook Pro .

– Tegningene fortolker denne klassikeren for en ny tid og gjennom et nytt medium, og kunstverket blir nå tilgjengelig på mobilmarkedet for iPhone og Android-telefoner, heter det i pressemeldingen.

Lolita-appen vil koste 29 kroner. I tillegg til iPad-tegningene inneholder appen et sammendrag av Lolita-romanen, en kort biografi om Nabokov og en artikkel om hans arbeidsrelasjoner til Playboy.

Kunstneren lover for øvrig at «The Lolita Story» blir å se på uventede steder i Oslo fremover. Ved å ha koblet applikasjonen til konkrete GPS-punkter oppføres Lolita-bildene mer eller mindre hvor som helst, som en satellittutstilling du selv kan oppsøke, heter det i pressemeldingen. Vi gleder oss til å se hvordan dette vil fungere i praksis.

Kvinnelig skjønnhet og sensualitet

Edvarda Aslaksen Braanes, som har sitt atelier i Oslo, har i sin bildekunst særlig fokusert på kvinnelig skjønnhet og sensualitet sett i et kvinneperspektiv – i kunsthistorien har dette temaet stort sett blitt gjengitt av mannlige kunstmalere frem til nå.

Romanen Lolita , som er utgangspunktet for kunst-appen, kom ut i 1955 og er skrevet av den russisk-amerikanske forfatteren Vladimir Nabokov. Romanen høstet gode kritikker for sin nyskapende stil, men var også svært kontroversiell fordi den handlet om en middelaldrende manns forhold til en 12 år gammel pike.

Mer informasjon: www.mitte.no

Kunstnerens nettsider finner du her: www.edvarda.com

Les om: