Norsk Bil-magasin for iPad

Norsk Bil-magasin for iPad

Appen er et samarbeid mellom Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no.

Den nye iPad-publikasjonen samler web-innhold i en pen pakke på iPad.

Aftenposten, i ledtog med fire andre mediehus under Schibsted-paraplyen, har lansert det de selv kaller for Norges første bil-magasin for iPad.

Den første utgaven av iPad-appen er en familiebilguide som tar for seg de fem mest solgte stasjonsvognene i 2010 og noen av utfordrerne. Noen av reportasjene vil man finne i nettutgaven - men da hver for seg.

Siden appen er et aggregat av ymse web-innhold, er det nærtliggende å tro at den vil bli oppdatert jevnlig, men sålangt er intet sagt om denne frekvensen. Prisen er sympatisk lav, og gjenspeiler det faktum at innholdet i stor grad er fritt tilgjengelig forøvrig.

Bil-appen er utviklet av Media Norge Digital, som inngår i Schibsted Media Group, eierselskapet for Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no.

Felles bilsatsing

Mediehusene samarbeider allerede om en felles bilsatsing på nett, og innholdet på iPad speiler noe av innholdet i nettutgaven - god forbrukerjournalistikk, biltester, drømmer og inspirasjon.

- Bil er et viktig felles satsingsområde på nett for våre mediehus og vi ønsker å jobbe med å finne nye og attraktive måter å presentere innholdet vårt. Vi tror både mediebrett og mobiltelefoner er viktige plattformer for denne typen innhold, sier John Einar Sandvand, redaktør i Media Norge Digital.

- Veldig mange redaksjonelle produkter på iPad er basert på å digitalisere et eksisterende papirmagasin. Vi har valgt en annen tilnærming. Vår bil-app er i stedet basert på det beste av innholdet i vår nettjeneste, som i appen både er utvidet og har fått en annen og mer interaktiv innpakning. En del av innholdet er også laget eksklusivt for appen, sier Sandvand.

Du kan kjøpe Bil for iPad fra iTunes AppStore for 6 kroner her .

Som et apropos kan vi nevne at det finnes enkelte veldig pene såkalte news aggregators for iPad som samler ulike nyhets-strømmer og presenterer dem nesten som et tidsskrift. To gode eksempler på dette er Pulse og Flud - begge gratis på iTunes AppStore.

Via Aftenposten

Les om: