Nvidia først med integrert Directx 10

Nvidia først med integrert Directx 10

De var først med vanlige grafikkort med Directx 10-støtte, nå vil de banke AMD når det gjelder integrerte grafikkbrikker også.

Det var først for et par uker siden at AMD lanserte sitt første Directx 10-kompatible grafikkort, nesten et halvt år etter Nvidia. Nå ser det ut til at Nvidia vil være først med integrert Directx 10-grafikk også.

LES OGSÅ: Intel/Nvidia mot AMD/ATI

Nvidias første brikkesett med Directx 10-støtte vil være beregnet for AMDs AM2+-teknologi. Brikkesettet vil også støtte dekoding av HD-video.

Selskapet kom med nyheten i løpet av en konferanse nylig. De vil satse tungt på brikkesett for stasjonære maskiner den kommende tiden. Og det er altså, kuriøst nok, konkurrenten AMDs prosessorer som får dra nytte av brikkesettene først. AMD eier nemlig Nvidias erkerival ATI. Brikkesett for Intels prosessorer er ventet i løpet av 2008.

Flere godnyheter

Det nye brikkesettet vil hete MCP78, og er fullstappet med fancy teknologi, blant annet hypertransport 3.0, PCIe 2.0 og maskinvaredekoding av HD-video i H.264 og VC-1-format.

For stue-pc-entusiastene er det enda flere godnyheter på lager, MCP78 vil nemlig ha støtte for VGA, DVI, s-video, HDMI og Displayport, det blir altså nok å velge mellom. Brikkesettet vil også støtte opp til tre PCIe x16-kort, seks SATA-300-porter, to PATA-tilkoblinger, gigabitnettverk og hele tolv usb 2.0-porter.

Produksjonen av MCP78 vil etter planen starte i løpet av oktober, med salgsstart like før jul.

- Jeg regner med at Nvidia vil være klare integrert Directx 10- og HD-støtte tidligere enn noe annet selskap i verden. Vi håper at vi skal klare det allerede i år, sier Nvidia-direktør Jen-Hsun Huang.

Dermed kan det se ut til at Nvidia slår AMD på Directx 10-fronten nok en gang, selv om AMD også jobber hardt med brikkesett med integrert støtte for Directx 10. Disse forventes dog ikke å være klare før tidlig i 2008.

LES OGSÅ: Intel viser nye brikkesett

Les om: