Nvidia kjøper Ageia

Nvidia kjøper Ageia

Mandag meldte grafikkortprodusenten at de kjøper Ageia Technologies.

Ageia utvikler og produserer fysikkort og tilhørende programvare for bruk i spill på konsoll og pc, teknologi som etter oppkjøpet vil bli implementert i en rekke av Nvidias grafikkort.

Fysikkprosessorene fra Ageia vil i kombinasjon med Nvidias grafikkteknologi gi en mer realistisk spillopplevelse, ifølge Nvidia-talsmann Derek Perez.

Med oppkjøpet får Nvidia tak i Ageias viktigste teknologi – PhysX. PhysX er en kombinasjon av spesialutviklet maskin- og programvare, som til sammen gir mer realistiske fysikkeffekter i spill.

Teknologien kan blant annet gjøre eksplosjoner mer realistiske, eller kontrollere hvordan objekter på skjermen oppfører seg i forhold til hverandre.

Teknologien er blant annet støttet i storslagere som Ghost Recon-spillene fra Ubisoft, samt Gears of War og relativt ferske Unreal Tournament 3 fra Epic Games. Så langt er teknologien brukt i rundt 140 spill for PC og konsoll.

Ifølge Nvidia passer PhysX-motoren perfekt sammem med deres CUDA-teknologi. Med CUDA gjør Nvidia det mulig for utviklere og programmerere å bruke grafikkprosessoren til beregninger som normalt gjøres kun i datamaskinens prosessor.

- Vårt første steg blir å implementere PhysX-teknologien i Nvidias grafikkprosessorer, og så få PhysX til å fungere med CUDA-teknologien, sier Nvidias talsmann. CUDA fungerer blant annet med Nvidias Geforce 8800GT-prosessor.

Ingen av selskapene har så langt oppgitt hvor mye Nvidia må ut med for å overta Ageia.

LES OGSÅ: AMD vurderer å kjøpe Ageia