Nvidia med to kort i ett

Nvidia med to kort i ett

Vil ikke være dårligere enn konkurrenten AMD.

Det ble nylig kjent av de heftigste kortene i neste generasjon Radeon kommer med to kjerner. Nå vil Nvidia gjøre det samme med Geforce 8800 GT.

De nye tokjerne Radoen-kortene fra AMT/ATI, som er ventet klare for salg like over nyttår, vil bli utstyrt med to HD 3870-brikker, og dermed få slengt en liten X2 på enden av navnet.

Nå ser det ut til at AMD vil møte konkurranse fra Nvidia, som har offentliggjort planer om å montere to 8800 GT-brikker på ett og samme grafikkort. Navnet er enn så lenge D9E, hvor D står for Desktop, 9 viser til hvilken generasjon Geforce det er og E står for Enthusiast. Navnet er en del av selskapets nye og mer forståelige kodenavnstrategi. Les mer om det her.

Geforce D9E skal etter sigende være utstyrt med to stykk G92-brikker, som altså er de samme som sitter i de realtivt ferske Geforce 8800 GT-kortene. Kortet minner mye om dobbelkortet Geforce 7950 GX2 som kom i fjor, og som også var utstyrt med to grafikkprosessorer. Løsningen var tøff, men gjorde ikke de store underverkene når det gjaldt ytelse.

Nvidias metode for å kombinere to grafikkprosessorer på samme kort er ikke fullt like lekker som AMDs. I likhet med 7950 GX2 vil også D9E bestå av to kretskort montert sammen, mens AMD heller velger å sette de to prosessorene på ett og samme kort.

Geforce D9E er forventet klare for salg i løpet av februar neste år.

Les mer hos VR-Zone.

LES OGSÅ: Raskere ATI-kort på vei

Les om: