Nvidia i nye Macbook?

Nvidia i nye Macbook?

Ryktene vil ha det til at Apple dropper Intels integrerte grafikkbrikker til fordel for Nvidias dedikerte varianter.

Selv om dette enn så lenge er å regne som et rykte, er det mye som tyder på at Apple vil ta steget bort fra Intels ofte trege grafikkbrikker i sin kommende Macbook.

Siste ut i rekken av ryktespredere er TUAW, som hevder at Macbook vil leveres med grafikkbrikke fra Nvidia, og at selskapet allerede har vist frem maskinen for flere av sine ansatte.

Om man slår dette ryktet sammen med Mac Sodas tidligere rykte, som hevder at Macbook vil baseres på Nvidia MCP7A-U-brikke, er det mye som tyder på at Apple velger å droppe Intels Centrino-plattform.

Om ryktene holder vann ser det dermed ut til at det er duket for en Nvidia-basert Macbook hvor kun selve prosessoren leveres av Intel. Dette vil kunne gi bedre 3d-ytelse for spill, men mer sentralt er nok blant annet økt bruk av grafikkprosessorer som hjelpeprosessor i applikasjoner. Blant annet vil man med en Nvidia-grafikkprosessor få flere muligheter i Adobes nye CS4-pakke.

LES OGSÅ: Adobe CS4 utnytter grafikkortet

Hvorvidt det er hold i ryktene vil vi muligens få vite allerede 14. oktober, som mange hevder er lanseringsdato for nye og oppfriskede Apple Macbook.