Nvidia resirkulerer - krangler med pressen

Nvidia resirkulerer - krangler med pressen

Grafikkortprodusenten Nvidia relanserte nylig en eldre Geforce-modell med nytt navn.

Dagens toppmodeller i Geforce-serien heter alle GTX 200 og et eller annet. Nå har selskapet også lansert en noe enklere modell, kalt GTS 250. Dette vil etter alt å dømme bli et grafikkort i budsjettklassen.

Det har irritert mange teknologijournalister. Selv om det tilsynelatende er snakk om et helt nytt grafikkort, viser det seg nemlig at det nå blir tredje gangen Nvidia lanserer dette kortet, og andre gangen de gir det et nytt navn.

Alt tyder nemlig på at Geforce GTS 250 i realiteten er et omdøpt Geforce 9800 GTX+, som på sin side var et omdøpt Geforce 8800-kort. Alle de tre modellene benytter seg nemlig av den samme 55nm g92b-kjernen.

Blant annet britiske The Inquirer mistenker at det her er markedsføringsavdelingen som har hatt en finger med i spillet, og at det for GTS 250 vil bli mer snakk om tilleggsfunksjoner som innebygd Physx, noe de fleste nyere Geforce-kort uansett etter hvert har støtte for, samt Cuda-funksjonalitet.

Som svar på kritikken som har kommet i kjølvannet av avsløringen rundt Nvidias småfrekke navnestunt, har selskapet etter sigende blant annet bestemt seg for å ikke sende de nye kortene til test til de journalistene som har vært mest høylytte i sine klager. Blant nyhetssidene som ikke får være med på produktlanseringen er Hard OCP. Hvorvidt det er et smart trekk på toppen av avsløringen av en tredje resirkulering kan nok diskuteres.

Nvidia har ikke bare valgt å la være å sende testmodeller til en rekke journalister, de har videre valgt å nekte grafikkortprodusentene å sende testkort selv. Alle kortene som skal til test skal være produsert og utvalgt av Nvidia, noe som har ført til at mange setter spørsmål ved hvor reelle resultatene da vil bli.

Tidligere nevnte The Enquirer har vært blant de som har reagert sterkest på dette. I en artikkel setter de spørsmålstegn ved hvor mye bedre testkortene som vil bli sendt ut er sammenlignet med kortene vanlige kunder vil få levert i butikk.