Nvidia trues med søksmål

Nvidia trues med søksmål

På ekte amerikansk vis planlegger en gruppe irriterte Nvidia-kunder å saksøke grafikkortprodusenten.

Bak søksmålet står en gruppe grafikkortkunder som har sett seg lei på at Nvidia ikke makter å lage skikkelige grafikkdrivere til Windows Vista.

LES OGSÅ: Nvidia først med DirectX 10-sertifisering

New Yorkeren Dan Goldman har lenge irritert seg over Nvidias elendige drivere for Vista, og har laget en nettside der han samler klager fra andre Geforce 8800-eiere. Sammen skal de saksøke selskapet for falsk markedsføring. Selskapet hevder nemlig at kortene i 8800-serien er bygd spesielt for Vista, og at de derfor skal fungere uten problemer.

- Nvidia hevder at 8800-kortene ble laget for Vista, men det virker ikke akkurat sånn, sier Dan Goldman.

It-konsulenten Goldman kjøpte et Geforce 8800-kort for 700 dollar tidligere i år. Etter oppgraderingen til Vista og nytt grafikkort har maskinen vært svært lite samarbeidsvillig. Goldman hevder å ha brukt nærmere 100 timer på å fikse problemene, og er nå så lei at han vil saksøke Nvidia for falsk markedsføring.

En annen gruppe Nvidia-eiere jobbet tidligere i år med et lignende søksmål. Hva som skjedde med det søksmålet vites ikke, men det er tydelig at Nvidia sliter med et troverdighetsproblem blant kundene.

LES OGSÅ: Billigere toppkort fra NVIDIA