Ny alarmfeil rammer iPhone-brukere

Ny alarmfeil rammer iPhone-brukere

Nyttårstrøbbel for de som bruker iPhone som vekkerklokke. Slik unngår du å forsove deg.

For andre gang på bare noen måneder har den innebygde klokken i iPhone og iPod touch vist seg fra sin verste side.

Når vi ved midnatt gikk over i et nytt år ble alarmfunksjonen igjen slått ut, noe som førte til at folk verden over forsov seg lørdag morgen, skriver Macworld.se.

Gjelder bare engangsalarmer

Denne gangen skal det være engangsalarmene i iPhone-klokken som er rammet. Har du satt opp en gjentakende alarm, skal alt være i skjønneste orden, opplyser Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Ifølge 9to5Mac kommer feilen til å forsvinne av seg selv på mandag morgen (3. januar), frem til da er det altså gjentakende alarmer som gjelder. For å være på den sikre siden, bør du kanskje bruke noe annet enn iPhone.

Mange nordmenn forsov seg

En lignende situasjon oppstod i høst når vi i Europa byttet fra sommertid til normaltid den 31. oktober. Den gang var det de gjentakende alarmene som ikke fungerte. De europeiske iPhone-brukerne måtte da vente til amerikanerne gikk over til normaltid den 7. november før alarmen fungerte på vanlig vis igjen.

Apple har ikke kommentert de nye problemene, som for øvrig bare ser ut til å ramme de som har installert iOS 4.0 eller senere.

I Norge er det over 400 000 som bruker iPhone.

Komponenter