Ny billigbærbar på markedet

Ny billigbærbar på markedet

Taiwanske Asustek Computer lanserer snart bærbare pc-er til 199 dollar, eller 1150 kroner.

Den taiwanske pc-produsenten Asustek Computer har annonsert at selskapets billig-pc vil være til salgs fra neste måned. Dermed er selskapet et av de første som setter ultra-mobile bærbare på markedet i utviklingsland.

Datamaskinen er utviklet i samarbeid med Intel og har en skjerm på 18 centimeter (7 tommer).

- Det vil være en bærbare som er svært enkelt å bruke, enkel å leke med og enkel å jobbe med. Vi vil rette denne både til modne markeder og markeder i utvikling, sier selskapets toppsjef Jonney Shih.

Den billigste versjonen vil koste 199 dollar, eller 1150 kroner. Men den nye pc-en vil også ha en versjon på 249 dollar og en på 299 dollar.

LES OGSÅ: - Skam dere, Intel!

Pc-en er utstyrt med Linux som operativsystem og vil bære selskapets ASUS-merke.

Ifølge Chuck Mulloy i Intel er pc-en en del av selskapets "World ahead"-program, som går ut på å investere 1 milliard dollar i lavkostads-pc-er.

Asustek har tidligere uttalt at de forventer å produsere en halv million av de nye billig-pc-ene allerede i år. Men ifølge eksperter vil selskapet ikke nå dette på grunn av mangel på komponenter

Asustek er verdens største produsent av hovedkort. Av årets 138 millioner solgte pc-er hadde 40 prosent, eller 56 millioner, et Asustek-hovedkort.

LES OGSÅ: Her er pc-en til 100 dollar

Komponenter