Ny Blu-ray fra Panasonic

Ny Blu-ray fra Panasonic

Panasonic var blant de første selskapene som lanserte Blu-ray-spillere i Norge. Nå kommer de med en ny og oppdatert spiller.

Flere og flere norske husholdninger har skaffet seg HDTV, selv om det i dag er ytterst får tv-sendinger å se i HD. Dermed er det bare til film og spill en slik tv virkelig gjør nytte for seg.

LES OGSÅ: Dumper prisen på Blu-ray

Nå er Panasonic klar med en ny og oppdatert Blu-ray-spiller til hjemmebruk. Spilleren har blant annet støtte for Full HD og 7.1 snurrundtlyd. Full HD er den høyeste oppløsningen som brukes i HDTV-er per i dag, og innebærer at spilleren klarer å levere en oppløsning på 1 920 x 1 080 piksler.

Spilleren støtter også lydformatene DTS HD og Dolby TrueHD, i tillegg til en rekke eldre lydstandarder. De to HD-lydformatene gir et lydbilde på 24-bit og 192 kHz-oppløsning i opp til åtte kanaler, også kjent som 7.1.

Ved siden av å spille Blu-ray-filmer takler også spilleren vanlige DVD-er. For å kunne utnytte HDTV-er fullt ut er BD10A utstyrt med teknologi som oppskalerer det vanlige DVD-bildet til 1080-oppløsning. For folk flest vil dermed de gamle DVD-filmene fremstå som nesten like gode som Blu-ray-filmer.

Panasonic DMP-BD10A kommer i salg i Norge i disse dager, til den ikke akkurat nette sum av 9 000 kroner. Og det er uten de fem gratis filmene man får med om man kjøper spilleren i USA.

LES OGSÅ: Blu-ray mugner

Les om: