Ny dato for iPad mini

Ny dato for iPad mini

Apples mindre nettbrett vil bli avduket 23. oktober, ikke 17. oktober som tidligere antatt.

Den myte-omspunne iPad mini var forventet å bli avduket den 17. oktober, og presseinvitasjoner skulle være klare den 10. oktober. Men de kom aldri.

Journalisten som var kilde til dette ryktet har til og med gått ut og beklaget seg.

Nå hevder imidlertid Wall Street Journal-bloggen AllThingsD at det mindre nettbrettet kommer til å bli introdusert den 23. oktober, ifølge "kilder med kjennskap til Apples planer".

Apple har aldri bekreftet at det kommer en iPad mini, men av antall rykter å dømme kommer det til å skje.

AllThingsD går for å ha gode kilder internt i Apple og har flere ganger kommet med korrekte antagelser om selskapets produktlanseringer, deriblant iPad 2-lanseringen i mars i fjor, nye iPad i mars tidligere i år og iPhone 5 i forrige måned.

7-tommer-kamp

Vi vet fortsatt lite om iPad mini, men ryktene snakker om en skjerm på 7,85 tommer, en skjermoppløsning på 1024x769 piksler og Lightning-kontakt.

Det har blitt spekulert i at nettbrettet kan komme i flere farger som iPod touch, men dette er kun et løst rykte.

Produktet vil gå rett i strupen på mindre 7-tommers Android-nettbrett som Googles Nexus 7 og Amazons Kindle Fire.

Rett før Surface kommer

Apple bruker vanligvis å avduke nye produkter på onsdager, så det er i såfall noe uvanlig om iPad mini kommer 23. oktober, da dette er en tirsdag.

Fredag den samme uken lanserer imidlertid Microsoft Windows 8 sammen med det nye Surface-nettbrettet, noe som kan være grunn til å fremskynde det med en dag.

Dersom AllThingsD sine påstander stemmer, kommer invitasjonene til å bli sendt ut i begynnelsen av neste uke.

Det er ukjent hvor lanseringen vil finne sted, men AllThingsD spekulerer i at det kan bli i Apples Town Hall i Cupertino - og ikke Buena Vista Center i San Francisco som vanlig.

Les om: