Ny generasjon kartplotter for iOS

Ny generasjon kartplotter for iOS

Slik navigerer du skjærgården trygt med iPad og iPhone.

Navionics leverer sannsynligvis den beste kartplotter-løsninger for iOS.

Vi har tidligere skrevet om Marine-serien til Navionics - som også leverer ski-kart - og disse er nå oppdatert.

Ny generasjon

Dersom du fra tidligere av har et av produktene i denne serien, vil du kanskje ha oppdaget at denne første generasjonen har nådd slutten av sin livssyklus. En forbedret annen-generasjon er nå tilgjengelig.

Dessverre er det ingen opgraderingsmuligheter, så du må kjøpe produktene på nytt dersom den nye funksjonaliteten er avgjørende for deg. De gamle appene fungerer selvfølgelig som før.

Nytt i denne versjonen er at selve programmet er slankere og lettere å laste ned, mens de ulike kartbitene du er interessert i lastes ned ved behov. Dette gjør også blaing i selve programmet raskere og enklere.

Brukertillagt informasjon

En annen nyhet er muligheten for brukertillagt informasjon, noe som angivelig er helt nytt innen kartplottere. Navionics skryter av å ha den største POI-databasen innen marine objekter. Du kan dele dine POIs, markører og andre kartobjekter med andre brukere av samme app. Du kan også synkronisere informasjon fra Raymarine E-Wide eller G-serien plottere med en iPhone.

Tidevann og strømninger vises, og også vindvarsel kan lastes ned som vektorer. Dette gjøres som oftest over satelitt i dedikerte plottere, så man er selvfølgelig avhengig av å ha en dataforbindelse for å kunne oppdatere dette fortløpende.

Appene fungerer med både GSM-versjonene av iPad og selvfølgelig iPhone, mens WiFi iPad-modellen og iPod Touch må klare seg med posisjonering via et trådløst nett. Det finnes også løsninger for eksterne GPS-antenner som disse kan kobles mot, og forøvrig også vanntette enclosures for montering og bruk i båt.

Europa uten Danmark

Navionics har valgt en litt spesiell måte å splitte opp draftene i denne generasjonen av appen. Europa selges som en pakke under ett, men ekskludert Danmark og Grønland. Dette skyldes sikkert en form for lisensieringsspørsmål. Kystsonen for Danmark og Grønland selges separat som en egen app - og disse kan dessverre ikke kombineres sammen. Danmarks-versjonen inkluderer også Island, Færøyene og Kattegat-delen av norskekysten.

Du kan lese mer om Navionics Marine HD for iPad her , og om Marine for iPhone her .

Du kan kjøpe Navionics Marine Europe HD for iPad for 279 kroner her . Navionics Marine Europe for iPhone koster 65 kroner her .

Du kan kjøpe Navionics Marine Danmark og Grønland HD for iPad for 379 kroner her . Samme app tilpasset iPhone kan du kjøpe for 279 kroner her .

Les om:

Komponenter