Ny generasjon på gang fra Nvidia

Ny generasjon på gang fra Nvidia

Nvidia håper å starte produksjonen av neste generasjon grafikkbrikker før året er omme.

Kort basert på de nye brikkene vil etter alt å dømme bli å finne i butikkene i løpet av våren neste år. Vi kan vente oss nye modeller både innen billigsegmentet og i det øvre sjiktet av grafikkort.

Blant nyhetene er støtte for DirectX 10.1 og PCIe 2.0, samt bredere minnebuss.

Nvidia tilbyr allerede i dag et imponerende utvalg grafikkbrikker for alt fra enkle bærbare til avanserte spillmaskiner. Kortene som selges i dag, eller som er ventet i salg innen kort tid, hører til selskapets åttende generasjon, mens modellene som kommer i salg i løpet av våren blir Nvidias niende generasjon.

En annen nyhet Nvidia byr på er et navneskifte for sine grafikkbrikker. Mens de i dag opererer med kodenavn som G80 og G92, vil neste generasjon få noe mer forståelige navn. To eksempler er G92 og G98, som i det nye systemet vil hete D8M og D8P. Tallet sier hvilken generasjon brikken tilhører, mens den siste bokstaven sier hvilket markedssegment den er ment for. M står for Mainstream, P står for Performance – altså kort for vanlige forbrukere og for dem med litt høyere krav.

Grafikkbrikkene i generasjon nummer ni vil få kodenavnene D9M og D9P, i tillegg til en serie brikker med kodenavn D9E. E står for Enthusiast, og er ment for grafikkort for de mest kravstore kundene, de som gjerne betaler 5 000 kroner eller mer for å få det absolutt heftigste på markedet.

Produksjonene av den niende generasjonen Nvidia-brikker vil starte nærmere nyttår. I første omgang er det D9M-brikker som vil produseres. Dette er brikker som er ment å erstatte dagens Geforce 8500-serie. Senere vil D9P overta for Geforce 8600-serien og D9E ta over for selskapets hittil heftigste kort – 8800-serien.

Kilde: DailyTech

LES OGSÅ: Ny Geforce i mellomklassen

Les om:

Komponenter