Ny Ipad er utsolgt

Ny Ipad er utsolgt

Apples tredjegenerasjons nettbrett er utsolgt over hele verden. Men du kan alltids få kjøpt en på Ebay - til skyhøye priser.

Det er ikke en eneste ny Ipad å oppdrive i butikkene, og Apple sier det kan ta tre uker før det blir påfyll., ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Kanadiske og amerikanske kunder som forhåndsbestilte nettbrettet fra Apple Store får sine nettbrett utsendt den 19. mars.

De som var veldig tidlig ute med forhåndsbestilling kan forvente å få sine nettbrett levert allerede den 16. mars.

Enkelte kunder har mottatt epost fra Apple som bekrefter at Ipad-en deres er på vei i posten.

Inntil tre uker forsinket

Men ellers er det Ipad-mangelen over hele verden. I land hvor nettbrettet ble først tilgjengelig, som Australia, Tyskland, Frankrike, Sveits, Japan og Storbritannia, er forventet levering inntil tre uker forsinket.

Apples nettbutikk i Hong Kong har lagt ut en kort melding om at det nye nettbrettet rett og slett ikke er tilgjengelig.

I paddas hjemland USA har telekom-ene AT&T og Verizon, som begge skal selge den nye Ipad-en, ikke åpnet for salg, men registrerer kundenes epostadresse slik at de kan få beskjed når den er tilgjengelig.

Etter planen skal Apple åpne for salg av det nye nettbrettet i butikker den 16. mars.

De som ikke klarer å vente kan alltids prøve å kjøpe på Ebay hvor flere tredjegenerasjons Ipad-er er lagt ut for salg. Men da må du regne med å måtte ut med inntil 238 prosent av listeprisen.

Ikke overraskende

I fjor ble Ipad 2 utsolgt første dag, og leveringstiden økte fra opprinnelige to-tre dager til to-tre uker og endte opp på fire til fem uker. En analytiker minnes tiden med ordet "intenst".

Apple krøp til korset og innrømmet at de ikke klarte å møte den store etterspørselen.

Under et telefonmøte med analytikere på Wall Street innrømmet Applesjef Tim Cook at selskapet var overbelastet med "alle backloggers mor".

Det var ikke før midten av tredje kvartal i fjor at Apple igjen klarte å møte etterspørselen.

Analytikere har advart at Apple kunne komme til å finne seg i samme situasjon i år, spesielt med tanke på den nye høyoppløsningsskjermen som er kjernen i tredjegenerasjons Ipad.

Les om:

Komponenter