Ny iPhone-klassiker født?

Ny iPhone-klassiker født?

Cut the Rope omtales som arvtageren til populære Angry Birds.

Har du spilt Rovios vanvittig populære Angry Birds om og om igjen uten å oppnå tre stjerner på absolutt alle brett? Da er nykommeren Cut the Rope kanskje noe for deg. Om du ikke har blitt avhengig allerede, da.

Det finnes utrolig mange spill på App Store, men få har blitt lastet ned flere ganger enn nettopp Angry Birds. Årsaken? Det er både enkelt og utfordrende. Og ikke minst vanedannende. Tenk at det skulle være så moro å skyte fugler på griser?

Chillingo, utvikleren bak Cut the Rope, ser ut til å ha tatt med seg noe av den filosofien i sin nye App Store-suksess.

Målet med spillet er ganske enkelt å mate et lite monster med godteri. For å gjøre dette må du kutte tau, derav navnet "Cut the Rope". Hvert brett består av ulike hindere, en godteribit og tre stjerner. Din oppgave er å berøre stjernene med godteribiten som henger på et eller flere tau, for så til slutt å mate monsteret med godteriet. Monsteret har for øvrig det festlige navnet "Om Nom".

Spillet består av mange med forskjellige hindere og vanskelighetsgrader. Å fullføre et brett er ikke nødvendigvis vanskelig, den virkelige utfordringen er å få med seg alle tre stjernene. Det er morsomt, til tider vanskelig og fryktelig vanedannende. Angry Birds møter Fruit Ninja er det mange som skriver, ifølge TUAW.

Det gjenstår å se om Cut the Rope klarer å stjele tronen fra Angry Birds, men det er unektelig godt med noen friske nykommere.

Cut the Rope koster for tiden 6 kroner og er tilgjengelig for iPhone og iPod touch, samt iPad . Se en demovideo under:

Komponenter